Vakıflar Haftası

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Vakıf, yaratandan ötürü yaratılanlara merhamet, şefkat ve sevginin müesseseleşmiş şeklidir" ifadesini kullandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Vakıf, yaratandan ötürü yaratılanlara merhamet, şefkat ve sevginin müesseseleşmiş şeklidir" ifadesini kullandı.

Vakıflar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Alparslan, vakıf anlayışının önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Barış zamanlarında insan odaklı medeniyetler inşa eden, yeryüzündeki her unsurda esin kaynağı olan bir kültürün takipçileriyiz. Bizi birbirimize bağlayan sevgi, merhamet, dayanışma, kardeşlik gibi özellikler, vakıf anlayışıyla daha da güçlenmiş, bizi bir ve beraber yapmıştır."

Reklam
Reklam

Osmanlı'dan gelen vakıf medeniyetinin yaşatılması ve nesilden nesile aktarılmasının önemine dikkat çeken Alparslan, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de 1996-2002 yılları arasında sadece 46 tarihi eserin onarımı yapılmışken, AK Parti döneminde, 5 bine yakın eserin restorasyonu tamamlanmıştır. Sadece Türkiye ile kalmayıp, Anadolu ve Trakya'da değil, dünya üzerinde medeniyetlerimize, kültürlerimize ait eser, miras varsa hükümetimiz oraya ulaşıp, gün yüzüne çıkarıyor."

Vakıfların, medeniyet birikimimize imkan veren en önemli kurum olduğunu dile getiren Alparslan, şunları kaydetti:

"Kültürel değerlerimizin yaşatılmasında, dayanışma ruhunun güçlendirilmesinde büyük payı bulunan vakıflarımız, toplumda huzur, güven, barış ve sevgi ortamını pekiştiren, zenginlik ve refahın paylaşılmasına imkân veren müesseselerdir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: