Vakıflar Haftası

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep ve Kilis'te son 6 yılda 600 bin TL olan kira gelirlerinin, 10 kat

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep ve Kilis'te son 6 yılda 600 bin TL olan kira gelirlerinin, 10 kat artarak 6 milyon TL'ye ulaştığını belirtti.

Güven, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal ve İl Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ile 7-13 Mayıs'ta kutlanan Vakıflar Haftası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Haftayla nedeniyle düzenlenecek etkinlikler ilgili olarak bilgi veren Güven, bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı.

2006 yılından beri Gaziantep'te 34 vakıf eseri restore ettiklerini ve 8 iş merkezi yaptıklarını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Vakıf gayrimenkullerini değerlendirdik. Gaziantep'te fakir ve yardıma muhtaç insanlara kuru gıda, gazi ve şehit çocuklarına burs, herhangi bir sosyal yardım kurumundan yardım almayan insanlarımıza da her ay düzenli olarak maaş ödemekteyiz. Tarihi eserlerin restorasyonundan ayrı olarak sosyal faaliyetlerimiz de mevcut. Şu anda içerisinde oturduğumuz hizmet binamızın inşaatını bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Bizim yaptığımız projeler, Gaziantep'in mimarisi bozmayacak ve ona daha da güzellik katacak şekilde uygulanıyor."

Gaziantep ve Kilis'te kiraya verdikleri taşınmazlardan elde ettikleri gelirleri artırdıklarını dile getiren Güven, "Gaziantep ve Kilis'te, son 6 yılda 600 bin TL olan kira gelirleri, 10 kat artarak 6 milyon TL'ye ulaştı. Amacımız bize emanet edilen vakıf varlıklarını ayakta tutmak ve geçmiş ile bağımızı yarına taşımak" diye konuştu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Bakkal da, vakıfların dini yönden önemli olduğunu belirterek, vakıf eserlerinin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Kültür Turizm Müdürü Efiloğlu ise turizm açısından da vakıf eserlerin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: