Vakıflar Haftası

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, "Kamu hizmeti olarak yaptığımız hizmetlerin büyük bir kısmı vakıflar marifeti ile yapılmış" dedi.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, "Kamu hizmeti olarak yaptığımız hizmetlerin büyük bir kısmı vakıflar marifeti ile yapılmış" dedi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Vakıflar bizim kültürümüzün temel taşlarından bir tanesi. Dinimizden kaynaklanan ve bu güne kadar gelen Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde özellikle Anadoluda ön plana çıkmış. Bu gün kamu hizmeti olarak yaptığımız hizmetlerin büyük bir kısmı vakıflar marifeti ile yapılmış. Sivil toplum kuruluşlarımızın yapmaya çalıştığı hizmetlerin yine büyük bir kısmı vakıflar aracılığı ile yapılmış. Bizim bu gün tarihten, kadimden, medeniyetimizden gelen ve ayakta kalan eserlerin büyük bir kısmı yine vakıf eserledir. O da şundan kaynaklanıyor. Eser vakfedilirken bunun akarı da düşünülüp hayatını devam ettirmesi ve hizmetini ilelebet sürdürmesi adına vakfiyesinin şartlarını taşıyacak hizmetini sürdürecek bir akarı muhakkak kurulmuş."

Reklam
Reklam

Vakıf medeniyetinin Kayseri'ye de uygun olduğunu belirten Yılmaz, "Bu gün eğitim ve sağlıkla ilgili alanlarda Kayserili hemşehrilerimiz hayır yapıyor bu da bir vakıftır. Vakıf kültürü geleneği Kayseri'de de hala devam ediyor. Hayırseverlerimize de bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: