Vakıflar Haftası Kutlaması

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, “10.5 yıl içerisinde 3 bin 750 adet vakıf eseri...

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, “10.5 yıl içerisinde 3 bin 750 adet vakıf eseri onarıldı” dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci ‘Vakıflar Haftası’ dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tüfenkçi, “AK Parti olarak, vakıf geleneğine ve vakıf medeniyetinin yeniden canlandırılmasına özel önem veriyoruz ve bunun neticesi olarak son 10,5 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde 2,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirilerek 70 bin kişiye istihdam sağlandı ve yılık ortalama 20 bin ihtiyaç sahibine el uzatıldı. Yine 10.5 yıl içerisinde 3 bin 750 eser onarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptıklarıyla beraber bu sayı 4 bini bulmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

28 Şubat süreci sonucunda 22 vakfa açılan davalar neticesinde 9 vakfın kapatılmasına, 1'inin dağılmasına karar verildiğini, diğer 10 vakıf için açılan kapatma davalarının da reddedildiğini söyleyen Tüfenkçi, "Şimdi bu mağduriyeti gidermek, antidemokratik uygulamaya son vermek amacıyla kapatılan bu vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak tasarı Meclis'e gönderecektir. Bu vakıfların hayatta bulunan kurucularının başvurması halinde, adı ve amacı aynı olmak kaydıyla yeniden açılabilecek ve faaliyetlerine devam edebilecekler. Binlerce öğrencinin elinden tutmuş, binlerce gence çatı, umut, aile olmuş vakıflarımıza hakkını teslim edecek bu gelişme tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Vakıflara gönül veren ve bu mirası bırakan atalarını şükran ve minnetle andığını ifade eden Tüfenkçi, "Günümüzde ise vakıf ruhunu yaşatan muhterem kardeşlerimin ise her zaman yanlarında olduğumu belirtir, en içten saygı ve selamlarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: