Vakıflar taşınabilir eserleri de onarmaya başladı

ANKARA (ANKA)- Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'nde kurduğu eski eser hastanesinde, taşınabilir vakıf eserlerinin onarım ve konservasyonunu yaparak, bu eserleri Türkiye genelinde 2007 yılı içinde açacağı 13 müzede sergileyecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 4 yıl içinde toplam 2007 taşınmaz vakıf eseri restore etti. Binlerce taşınabilir vakıf eserinin de onarıma muhtaç olduğunu bildiren Genel Müdürlük, bu nedenle eserlerin onarım ve konservasyonunu Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'nde gerçekleştirmeye başladı. Eserler, Türkiye genelinde bu yıl açılacak 13 müzede sergilenecek.

Reklam
Reklam

Genel Müdürlüğün onarımını gerçekleştireceği eserler arasında el yazması Kuran, şamdan, çini, halı, kapı kanatları vs. bulunuyor. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar karanlık depolarda saklanmış binlerce vakıf eseri ve teberrukat eşyamız artık gün ışığına çıkıyor. Bu eserler çağdaş müzecilik anlaşışıyla ülkemiz genelinde kuracağımız diğer müzelerimizde de sergilenecek" dedi.