Vali Adnan Yılmaz “thk Üniversitesi Düzce’ye Gelecek”

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, son dönemde Türk Hava Kurumu’na verilecek iş yerleri ile ilgili kamuoyunda...

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, son dönemde Türk Hava Kurumu’na verilecek iş yerleri ile ilgili kamuoyunda oluşan polemiklere cevap verdi. Vali Adnan Yılmaz, “Düzce’ye THK Üniversitesi gelecekse biz buna dur demeyiz” dedi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin Düzce’ye gelmek istemesi ve Kalıcı Konutlarda bulunan iş yerlerini istemesi ile başlayan süreç, Düzce Üniversitesi’nin de aynı yere talip olması ile polemik konusu oldu. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce’ye ikinci hatta üçüncü üniversitenin gelmesi için çaba harcadıklarını ifade ederek “Düzce Üniversitesi de bizim, THK Üniversitesi de bizim gelirse üçüncü üniversite de bizim. THK Üniversitesi “biz gelebiliriz bize yer verin” dedi. Türkiye’de 81 il var, bu illerin 923 ilçesi var. Nice ilçeler iller THK Üniversitesi’nden yüksekokul, kolej istiyor. Ama onlar her yere gitmiyor. Biz THK Üniversitesi mütevelli heyeti başkanına binanızı vereceğiz dedik. ‘Eğer siz bina verirseniz geliriz’ dediler” dedi

Reklam
Reklam

Vali Yılmaz, Düzce Üniversitesi’nin de iş yeri taleplerini karşılayabileceklerini belirterek “Üniversitemizin ihtiyacı olan stoklar dükkanlar varsa veririz. Boş mu durduracağız? Elimizde stok olacak ben bunu kamu hizmetine vermeyeceğim ve boş bekleteceğim. Bu bize göre bir anlayış değil. Varsa başka yerlerde boş iş yerlerimiz. Düzce Üniversitesi’ne de seve seve veririz. Talep edenlerin talepleri doğrultusunda çalışma yapılacak. THK ve Düzce Üniversitesi’nin talepleri İl Genel Meclisi’ne gitmiştir. Karar il genel meclisi tarafından verilecektir. Kimsenin talebi göz ardı edilmemiştir. Kim ne talep ettiyse İl Genel Meclisi’ne sunulmuştur. Düzce Üniversitesine de yer verelim THK’ya da yer verelim. Başka üniversite gelecekse ona da yer verelim. Vatandaşların ihtiyacı olan hizmet alanlarını çoğaltalım” şeklinde konuştu.

Vali Yılmaz, ayrıca “Ama biz kimseye stok yapsın diye iş yeri veremeyiz. Zamanında alıp kullanması gerekir. Bu aşamada Düzce’nin gelişmesi için herkes üzerine düşeni yapsın. Köstek değil destek olmak gerekiyor. Eğer Düzce’ye ikinci üniversite gelmek istiyorsa sen dur diyemeyiz. Biz heyecanlıyız. İlimizin potansiyeli artacak. Buraya THK koleji ve üniversitesine kayıtlar olacak. Onlarda bizim evlatlarımız olacak. Biz Düzce’nin önünü açan makamız. Kimsenin Düzce’nin önünü kapatmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: