Vali Akbıyık’dan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü mesajı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Vali Akbıyık, yayımladığı mesajda, "3 Aralık, engellilerin topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit ölçüde kullandırılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Akbıyık, yayımladığı mesajda, "3 Aralık, engellilerin topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit ölçüde kullandırılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Toplumumuzda engelli olup olmadığına bakılmaksızın her birey, yasalarla belirlenen temel hak ve hürriyetlerden eşit biçimde yararlanmaktadır. Engelli kardeşlerimiz; gerekli koşullar sağlandığında çalışma azmi, cesareti ve fedakârlıklarıyla eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta ve herkese örnek olmaktadırlar. Ülkemiz için her türlü özveriden kaçınmayacaklarını her şart ve ortamda ispatlamış olan engelli vatandaşlarımıza hangi hizmetler sunulursa sunulsun, ne yapılırsa yapılsın haklarının ödenemeyeceği aşikârdır. Unutulmamalıdır ki her insan potansiyel bir engelli adayıdır. Bu bilinç ile hareket ederek engellilerimizi anlamaya ve yalnızca bir gün değil her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile en büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu gerçeğinden hareketle Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada ve ülkemizde engellilere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirmemize katkı sağlamasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz