Vali Akpınar, Selöz Köyü Gölet Inşaatını Inceledi

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, merkeze bağlı Selöz köyündeki sulama göleti inşaatını inceledi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, merkeze bağlı Selöz köyündeki sulama göleti inşaatını inceledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Dankaz ve köy muhtarı Mustafa Türkmen ile inşaatta inceleme yapan Akpınar, şantiye şefi Abdurrahman Hüseyin ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Gölet tamamlandıktan sonra 2 bin 600 dekar tarım alanın sulanabileceğini ve bununla köylülerin gelirlerinde önemli artışlar sağlanacağını belirten Akpınar, Selöz köyü sulama göletinin etrafının ormanla kaplı olmasının avantaj olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Göletin turizm sektörüne katkı sağlayabileceğini anlatan Akpınar, şöyle konuştu:

"Gölün etrafında alanlar değerlendirilerek güzel bir turizm alanı oluşturulabilir. Pelitözü ve Kentpark'tan sonra kent halkının vakit geçirebilecekleri güzel bir mekan olacak. Buraya küçük bir otel, günü birlik kafeterya ve lokantalar yapılabilir. Tamamlandığında etrafı ormanlarla kaplı yemyeşil bir alan içinde masmavi bir göl ortaya çıkacak. Göletlerin büyüğü, küçüğü fark etmiyor. Bir kısmı sulamada, turizmde, hayvan içme suyunda veya orman yangınlarla mücadelede kullanılabiliyor. Önümüzdeki yıl minik gölet kabilinden yapılabilecek olan tüm tesisleri projelendirme ve yapma konusunda bir azmimiz, gayretimiz olacak. Gölet yapılması teknik olarak mümkün olan her yere yapacağız."

Şantiye şefi Hüseyin de göletin tamamen çevre orman sularından besleneceğini dikkat çekerek, göletteki fazla suyun dolu savaktan Pelitözü Göleti'ne aktarılacağını bildirdi.

Daha sonra Selöz köyünde devam eden parke çalışmaları hakkında muhtar Türkmen'den bilgi alan ve vatandaşlarla sohbet eden Akpınar, kullanılmayan ve tehlike arz eden evlerin ve eklentilerinin İl Özel İdaresi'nin önderliğinde yıkılarak temizlenmesini istedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz