Vali Aksoy: Diyarbakır Halkı Terör Örgütü Ile Arasına Mesafe Koymuştur

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ile birlikte 2016 yılanda terör,

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ile birlikte 2016 yılanda terör, uyuşturucu ve kaçakçılak ile mücadelede yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaptı. Vali Aksoy, 2016 yılında Jandarma ve Emniyet bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 326 adet uzun namlulu silah, 40 roketatar, 1340 roketatar mihimatı, 235 bin mermi, 366 adet el bombası, 1052 adet el yapımı patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan 208 ton amunyum nitratın ele geçirildiğini söyledi. Terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 bin 84 kişinin gözaltına alındığı, bin 429'unun tutuklandığını söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, aralarında örgütün 3 üst düzey yöneticisinin bulunduğu 125 teröristin öldürüldüğünü, 27'sinin sağ ele geçirildiğini ve 49 teröristin ise teslim olduğunu ifade etti.
Diyarbakır Valisi Aksoy, uyuşturucu ile mücadele ve hem Jandarma hem de polisin yollarda gerçekleştirdiği yol uygulamalarının bilonçolarını da vererek, "2016 yılında yol kontrollerinde 304 bin araç kontrol edildi, 2 bin 183 araç trafikten men edildi. 1 milyon kişinin sorgusu yapılırken, yol kontrollerinde terör, cinayet ve yoklama kaçağına kadar birçok suçtan aranan 16 bin 266 kişi yakalandı"diye konuştu.
Yapılan çalışmalar nedeniyle önemli teşekkürünü Diyarbakır halkına iletmek istediğini söyleyen Vali Aksoy, "Terörle mücadele konusunda, terör örgütüyle aralarına Diyarbakır halkı mesafe koymuştur. Terör örgütünün çağrılarına itibar etmemiştir. Bu çağrılara itibar etmeyen, bunlara mesafe koyan Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Bizim de amacımız Diyarbakır'da yaşayan halkımızın huzur ve güvenliğini en üst noktalara taşımaktır. Bu gayret içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz"dedi.
"İHBARLARDA YÜZDE 90'NIN ÜZERİNDE ARTIŞ VAR"
Vali Hüseyin Aksoy, özellikle 155 ve 156'ya yapılan ihbarlarda ciddi şekilde artışlar olduğunu, 2015 yılında Jandarmaya 3 bin 516 ihbar yapılırken, 2016 yılında bu rakamın 7 bine çıktığını söyledi. Jandarmaya yapılan ihbarlarda bir önceki yıla oranla yüzde 97'lik bir artış olduğunu söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, "Yapılan ihbarların yüzde 93'ü de doğru ihbarlardı. Bu anlamda, bu vatandaşlık görevini, herhangi bir suç unsuru olduğunda, bu suç unsurunu ilgili kurumlara bildirmelerini de herkesten bekliyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Yine polis bölgemizde de 155'e 2015 yılında gelen ihbar 140 bin iken, 2016 yılında 161 bine çıkmıştır. Burada da doğru çıkan oran oldukça yüksek olup, yaklaşık yüzde 90 oranında doğru ihbarlardır. Terörle mücadele konusunda suç ve suçlulularla mücadele konusunda vatandaşımızın da duyarlı hale geldiğini ve bu çalışmalarda bizlere katkı sunduğunu da ifade etmek istiyorum"dedi.
Soru-Cevap bölümünde bir gazetecinin bölgedeki çalışmalarda PKK-FETÖ ilişkisinin ortaya çıkıp çıkmadığı ile ilgili sorusu üzerine Vali Hüseyin Aksoy, "Bu konuda çeşitli söylemler var. Henüz çok somut olarak tespit edip, evet bu, budur, noktasında değiliz. Ama şüphe duyduğumuz, bu konuda acaba ilişki var mıdır? diye aklımızdan geçen ve üzerinde çalıştığmız bazı hususlar var"dedi.
Yapılması beklenen referandum ile ilgili bir soru üzerine ise Vali Aksoy, "Muhtemelen Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek referandumun güvenli bir şekilde, vatandaşın özgür iradesiyle oyunu kullanabilmesinin gerçekleşebilmesi için her türlü tedbiri alacağız. Bu konuda ön toplantımızı yaptık. Referandum takvimi netleştiğinde ayrıntılı olarak bu çalışmaları ortaya koyacağız. Bugün İçişleri Bakanımız ile video konferansla yapılan toplantıda Sayın Bakanımız da aynı hassasiyeti ifade etti. Önümüzdeki dönemde bölgede referandumla ilgili güvenlik toplantıları yapılacak. Geçtiğimiz yıl iki seçim gerçekleştirdik. Belirli bir deneyimimiz var. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımızı ayrıntılı bir şekilde sürdüreceğiz"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: