Vali Aksoy: İstiklal Marşı Askere Cesaret Vermek Için Yazıldı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921'de TBMM tarafından kabul edilişinin 92. yıldönümünü...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921'de TBMM tarafından kabul edilişinin 92. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Milli marşların, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerden birisi olduğunu kaydeden Vali Aksoy, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eser olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

İstiklal Marşı’nın, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığını hatırlatan Aksoy, “Anadolu'nun birçok şehri işgal altında ve bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destanımsı bir mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesidir. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz