Vali Aksoy: Kurtuluşa Giden Yolda Ilk Adım Samsun'dan Atıldı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Aksoy, mesajında kurtuluşa giden...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Aksoy, mesajında kurtuluşa giden yolda ilk adımın Samsun'dan atıldığına dikkat çekti.

Vali Aksoy yaptığı yazılı açıklamada, "Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Atatürk'ün liderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 89. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, Samsun'da da sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Kurtuluşa giden yolda ilk adım Samsun'dan atılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Milli Mücadele ateşi Samsun'da yakılarak, Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda Anadolu'nun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayılmıştır. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk'ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet'in tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim." dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Vali Aksoy şunları söyledi: "Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir ülkesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi ebediyen sürdürecektir. Bizler, Cumhuriyeti koruyup kolladıkça baş tacımız olan Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır. Türk milleti bugünlere nereden ve nasıl geldiğini asla unutmayacak, şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılıkla; Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum."ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: