Vali Aksoy: Okuma Yazma Oranlarımız Yüzde Yüz Olmalı

Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'daki okuma yazma oranlarının yüzde yüz olması gerektiğini belirtti. Vali Aksoy, 'Hayat...

Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'daki okuma yazma oranlarının yüzde yüz olması gerektiğini belirtti. Vali Aksoy, 'Hayat Boyu Öğrenme' için düzenlenen kurslara katılım oranının 2,7 seviyesinde bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

‘İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Olağanüstü Toplantısı’ Samsun İl Özel İdaresi konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Samsun ilinde görev yapan 17 kaymakam, 17 ilçe milli eğitim müdürü ve yetkililer katıldı. Toplantıda hayat boyu eğitime katılım oranları, Samsun ilinde bulunan okullaşma oranları, bu oranların nasıl artırılacağı ve eğitim oranları hakkında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ve yardımcısı Kadir Bektaş düzenli olarak yapılan bu toplantılarla Samsun’da eğitim kalitesi ve sorunları değerlendirmeleri hakkında bir bilgi birikimlerinin oluştuğunu ifade etti.

Konunun yakından takip edildiğini ve dikkatle izlendiğini belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun, Çorum, Tokat, Amasya’nın içinde bulunduğu TR83 Bölgesi'nde İl Hayat Boyu Öğrenme oranı çok düşük, 2,7 seviyesinde bu oran kabul edilemez. Avrupa Birliği'nde bu oran 9,1, hedefimiz bu oranı yakalamaktır. Bunun için gerekli kurslar açılmalı ve çalışmalar yapılmalı.” dedi.

Okuma yazma oranları hakkında konuşan Aksoy, şunları söyledi: “Mutlaka okuma yazma oranları yüzde yüz olmalıdır. Bunun aşağısı bir rakam başarı olarak kaydedilemez. Herkes üzerine düşeni yapacak. Halk eğitim ve ilçe müdürleri bu konu üzerinde titizlikle duracak, herkes okur yazar olacak. Bu konuda muhtarlardan okul müdürlerine kadar herkesten destek alınacak. Bu konu üzerinde önemle durulacak.”

Reklam
Reklam

Aksoy, kurslara devam eden ve kursları bitiren öğrencilerin oranının üçte bir olmasının nedenlerinin araştırılmasını ve bu sorunun gerekli tedbirler alınarak düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Aksoy, “Sekizinci sınıftan sonra liseye devam edilmemesi kabul olunamaz.” ifadesini kullandı.

Okul öncesi eğitimin önemine de dikkat çeken Aksoy eğitimin bir bütün olduğunu vurguladı. Aksoy, “Okul müdürleri, aileler ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile iletişime geçmeli. Gereken tüm kurslar açılmalı, bu kurslarda özürlü ailelerin de talepleri değerlendirilmeli. Çeşitli alternatifler üretilmeli.” şeklinde konuştu. Okulların fiziki şartları hakkında konuşan Aksoy binaların tam kapasite ile kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: