Vali Altıparmak: Antalya'da 3 Yıl Içinde 90 Okul Yapımı Protokolü Imzaladık

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 3 yıl içinde 90 okul yapımı için protokol imzaladıklarını söyledi....

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 3 yıl içinde 90 okul yapımı için protokol imzaladıklarını söyledi. Antalya'nın başta okul yaptırmada hayırsever bir şehir olduğunu belirten Altıparmak, ilde yapılan dersliklerin yüzde 60'nın da hayırseverlerin yardımıyla yapıldığını kaydetti.

Vali Altıparmak, Antalya'nın Manavgat ilçesinde hayırsever Hafize Ayten Vural, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda yaptırdığı anaokulu ile Toplum Geliştirme Merkezi (TOGEM) ve MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal'ın Atatürk İlköğretim Okulu'nda yaptırdığı anaokulun açılışını yaptı.
Anaokul açılışlarında Altıparmak'a İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Vali Yardımcısı Turan Eser, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, belde belediye başkanları ve daire amirleri eşlik etti.

Reklam
Reklam

Antalyalı hayırseverlerin okul yaptırmada Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Altıparmak, protokol imzaladığı 90 okulun 37'sinin anaokulu olduğunu kaydetti. Altıparmak, "Bir ülkede nitelikli eğitim gücünün oluşmasında 6 yaş öncesinin eğitimi çok önemli. Gazi Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre çocukların yüzde 60'ının zeka gelişimini 6 yaşına kadar tamamladığı belirtiyor. Onun için 0-6 grubu çocukların eğitimi çok önemli. Onun için anaokuluna yönelik derslik yapımına özel önem vermeliyiz. Manavgat bu konuda örnek oldu. Sivil toplum kuruluşlarından bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu.

Altıparmak, açılışta MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, hayırsever Hafize Ayten Vural, MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran'a plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz