Vali Altıparmak: Antalya’nın içme suyu problemi yok

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya şehir merkezi ile kırsalında içme suyuyla ilgili bir problem yaşanmadığını...

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya şehir merkezi ile kırsalında içme suyuyla ilgili bir problem yaşanmadığını söyledi.
Vali Ahmet Altıparmak, geçen hafta İl Özel İdaresi yatırımlarını yerinde incelemek için ziyaret ettiği Döşemealtı ve Kepez köylerinde vatandaşlarla yaptığı konuşmaların kamuoyuna yanlış aksettiğini belirterek, “Antalya’nın şehir merkezinde ya da kırsalında içme suyuyla ilgili her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını dile getirdi. Vali Altıparmak, “Antalya’nın içme suyu sorunu yok.” dedi.
Antalya şehir merkezini olduğu kadar, kırsalını da modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturmak için başta İl Özel İdaresi kaynakları başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Vali Altıparmak, bunlardan birinin de su depolarıyla ilgili olduğunu aktardı.
Antalya’da Haziran 2010’da göreve başladığında İl Özel İdaresi’nden aldığı bilgiye göre, il genelinde 800 içme suyu birimi olduğu ve bunların sadece 10 kadarının klorlandığını öğrendiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Tüm Antalya’da 90 tane klorlama sistemi yapıldı, 250 tanesi de ihale edildi. 250 de yapıldığı zaman yaklaşık olarak işte 340 tane birim bitmiş olacak. İnşallah seneye de hepsini bitiririz diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Sağlıklı içme suyuna büyük önem verdiklerini dile getiren Vali Altıparmak, yine İl Özel İdaresi imkanlarıyla köylerdeki su depolarını elden geçirildiğini ve yenilendiğini söyledi.
Köy su depolarını yenilemenin dışında modern imkanlara da donattıklarını belirten Altıparmak, bunlardan birisinin de depoların üstüne konulan güneş paneli kolektörleri olduğunu vurguladı. Altıparmak, buradan elde edilen enerjiyle hem deponun elektrik ihtiyacının karşılandığını, hem de içme suyunun klorlandığını anlattı.
Antalya nüfusunun yüzde 30’unun kırsalda yaşadığını, şehirdeki modern ve çağdaş imkanları kırsala da ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Vali Altıparmak, “Buraların yaşam standartlarını, yaşam kalitelerini yükseltmek için elimizden gelen imkanları en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Bunlardan birinci enstrüman İl Özel İdaremizdir. Onun kaynaklarını kullanarak buraların yaşam kalitesini yükseltmek zorundayız. Eğitimle, tarımla, diğer kaynaklarımızı tabi kullanmak zorundayız. Yine güvenlikle ilgili, aynı şekilde tedbirlerimizi almak, çalışmalarımızı yapmak zorundayız.” diye konuştu.
Vali Altıparmak, kırsala içme suyunun yanı sıra yol, asfalt, eğitim, tarım, güvenlik konularında da hizmet verildiğini hatırlattı.
Köy yollarının İl Özel İdaresi kaynaklarıyla asfaltlandığına işaret eden Altıparmak, eğitim alanında da köy okullarının 100 temel eserle buluşturulduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz