Vali Altıparmak: Elektrik Arzı Belirli Saatlerde Talebi Karşılamıyor

Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte son günlerde artan elektrik kesintilerini önceden öngördüklerini belirten Antalya Valisi Dr....

Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte son günlerde artan elektrik kesintilerini önceden öngördüklerini belirten Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, özellikle belirli saatlerde elektrik arzının talebi karşılamadığını söyledi.

Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Ratkalit Manathat’ı kabul eden Vali Ahmet Altıparmak, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Antalya’da son günlerde elektrik kesintileri olmaya başladığı hatırlatılan Vali Altıparmak, “Sezon başlangıcında Enerji Bakanımız, bölge milletvekillerimizle ve birkaç arkadaşla bizzat benim de katıldığım bir toplantı yaptık. Orada şu yaşadığımız sıkıntıları öngördüğümüzü Sayın Bakana detaylı olarak anlattık.” dedi.

Reklam
Reklam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, arzu edilen yatırım için destek sözü verdiğini aktaran Vali Altıparmak, “Ama bu, bugün ile yarın arasında halledilecek sorun değil, yatırımlar gerektiriyor. Zira arz, talebi karşılamıyor. Şu an her gün HES’lerle kavga ediliyor, halbuki bu enerji üretimini artırmamız lazım. Modern hayat belirli seviyeye ulaşıp, belirli zenginlik sağlanınca artık klimasız ev kalmaz oldu. Dolayısıyla bu talebi, arz karşılamaz hale geliyor, özellikle belirli saatlerde.” diye konuştu.

Bu durumun, dolaylı olarak otellere zarar verebildiğine değinen Altıparmak, besleme hatlarındaki yenileme çalışmalarının zamanlamasıyla ilgili eleştirilere ise şu karşılığı verdi: “Besleme hatlarında by-pass edilerek elektrik veriliyor ama kaldırmıyor. O hatların yenilenmesi lazım. Geçen bir mahallede 6-7 saat elektrik kesildi, o arada by-pass edildi hemen başka yollardan verildi. O kablolar yenilenmediğinde ilk yaptığınızda tekrar arızaya geçiyor. Dolayısıyla sürekli arızayı kontrol edecek, onun başında personel bekletmek münkün değil. Kablolar yenilenerek, taşıma kapasitesini artırarak oralardaki kesintiye engel olabilirsiniz. Şu anda çözmemiz lazım. Uzun vadede yatırımlar elbette gelecek ama şu an sürekli kesintinin önünü kesmek için bu yenilemenin olması lazım.”

Reklam
Reklam

Vali Altıparmak, Büyükelçi Manathat’ın ziyaretiyle ilgili ise Tayland’ın Antalya’ya fahri konsolos atama arzusunda olduğunu söyledi. Tayland’dan Antalya yılda 400-500 turistin ancak geldiğini, Türkiye’yi ziyaret edenlerin sayısının ise 10 bin civarında olduğunu anlatan Vali Altıparmak, “Bu rakamlar çok az, artırmak lazım.” dedi. Altıparmak, Tayland ile Antalya arasında iş adamlarına yönelik karşılıklı iş gezileri organize etmenin planlandığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: