Vali Arslan: Balıkesir, devlete ödediğinden fazlasını alıyor

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, verginin devletin vatandaşlardan aldığı bir gelir ve vatandaş olmanın gereği olduğunu...

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, verginin devletin vatandaşlardan aldığı bir gelir ve vatandaş olmanın gereği olduğunu söyledi. Balıkesir'in, devlete ödediğinden daha fazlasını alan bir il olduğunu belirten Arslan, "Devlet, Balıkesir'den 2011 yılında 1 milyar 615 milyon lira gelir elde etmiş, 1 milyar 881 milyon lira harcama yapmış. İlçeler bazında ise Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen, Susurluk ve Marmara'da elde edilen kamu gelirlerinin, buralara yapılan harcamadan fazla olduğunu görüyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Vergi bilincinin arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının sonunda kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla Balıkesir'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit, Grup Müdürü Rasim Genç, Karesi Vergi Dairesi Müdürü Bekir Kurucu ve Kurtdereli Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Tokdemir, Vali Arslan'ı makamında ziyaret ederek Vergi Haftası kokartı taktı. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve çalışmaları hakkında bilgi veren Yiğit, tahsilatta sıkı bir çalışmaya girilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Verginin en önemli unsur olduğunu söyleyen Vali Arslan da 2011 yılında Balıkesir'in, tahakkuk ve tahsilat miktarında 81 il arasında 18., tahsilat tahakkuk oranında 27., Türkiye’nin toplam geliri içinde 18. sırada olduğunu ifade etti. Vergi gönüllülüğünü ve alışkanlığını arttırmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirten Arslan, “Çok çalışmalı, çok kazanmalı, çok vergi vermeliyiz. Böylece çok harcamaya hakkımız olmalı.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz