Vali Arslan: Balıkesir'in kanayan yarası yol sorunu çözülüyor

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, şehrin dört bir yanında devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. Yıllardır...

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, şehrin dört bir yanında devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. Yıllardır kanayan yara olan yol sıkıntısının kısa sürede çözüme kavuşacağını belirten Arslan, "Balıkesir, kamu yatırımlarından istediği payı alıyor, ödenek sorunumuz yok. Fiziki şartlar uygunsa işler aksamadan sürüyor. " dedi.
Vali Arslan, Karayolları 16. Bölge Müdürü İsmail Kartal ile birlikte Bigadiç, Havran ve Savaştepe ilçelerine yapılan çevre yollarında incelemelerde bulundu. İlk olarak Bigadiç Kavşağı'ndaki şantiye inşaatını gezen Arslan'a bilgi veren Bölge Müdürü Kartal, "Kavşağı, mevsim koşullarının elvermesi halinde 6 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. Burası Balıkesir, Bigadiç ve İzmir'i birbirine bağlıyor. Yeni kavşak yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak ve bittiğinde, araçlar ışıkta beklemeden yola devam edecek." şeklinde konuştu.
İzmir ve Manisa gibi illeri Balıkesir'in Edremit Körfezi bölgesine bağlayacak olan Batı Çevre Yolu'nu da inceleyen Vali Arslan, hem turistleri hem de sanayicileri rahatlatacağını belirtti. İzmir'den gelen araçların şehir merkezinden ya da çevre yolundan geçerek 20 kilometre daha fazla katettiğini vurgulayarak, "Sadece Balıkesir'deki çimento fabrikası, Körfez ve İzmir yoluna bağlanan çevre yolu olmadığı için yıllık 1,5 milyon lira ulaşım masrafı yapıyor. Şimdi ise 30 kilometrelik yol, 10 kilometreye düşecek. Üstelik turistler de Körfez bölgesine kent merkezine girmeden gidebilecek. Bu da günde 6–7 bin aracın şehir merkezine girmemesi demek. Çalışmaların yüzde 75'i tamamlandı." dedi.
Vali Yılmaz Arslan ve beraberindeki heyet, daha sonra temeli geçen şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan, 74 kilometrelik Balıkesir-Havran bölünmüş yolundaki çalışmaları inceledi. Vali Arslan, buradan Balya ilçe girişinde bulunan şantiyeye giderek işçilerle birlikte yemek yedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz