Vali Ata: Doktorları vatandaşın ölümünden sorumlu tutmak cehalettir

Gaziantep Valisi Erdal Ata, doktorları, şifa bulmaya çalıştığı bir vatandaşın ölümünden sorumlu tutmanın cehalet olduğunu...

Gaziantep Valisi Erdal Ata, doktorları, şifa bulmaya çalıştığı bir vatandaşın ölümünden sorumlu tutmanın cehalet olduğunu söyledi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde Op. Dr. Ersin Arslan’ın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınayan Ata, “Hiç şüphesiz Hekimlik mesleği için kendisini yetiştiren, insanlara şifa dağıtmaya, insanların hayatlarını kurtarmak gibi çok meşakkatli ve kutsal bir görev üstlenen hekimlerimizin istedikleri tek şey, istisnasız tüm hastalarını sağlıklarına kavuşturabilmektir. Doktorlarımızın, hasta sağlığını tehlikeye atacak kasti bir davranış içinde olacağını düşünmek, tıp bilimine inanmamaktır. Doktorlarımızı, şifa bulmaya çalıştığı bir vatandaşımızın ölümünden sorumlu tutmak ise, en kısa tabirle cehalettir.” dedi.

Reklam
Reklam

Olayı esefle kınadığını kaydeden Ata, “Bu elim olay bizlere bir kez daha göstermiştir ki, moral ve motivasyonlarının yüksek düzeyde tutulabilmesi ve daha güzel hizmetlere vesile olabilmeleri için, kendini insan sağlığına adayan hekimlerimizin ve tüm sağlık personelimizin, toplumun tüm kesimlerinin saygı, sevgi, hoşgörü dolu ilgi ve desteğine ihtiyaçları vardır. Bu ve benzeri saldırıların son olması dileğiyle, bizlere canları pahasına sağlık hizmeti veren, bu yolda çok zor şartları göze alarak hizmet sunma gayretinde olduklarını yakından gördüğümüz sağlık çalışanlarına, merhum doktorumuz Op. Dr. Ersin Aslan’ın kederli ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: