Vali Ata: Gaziantep'in daha iyi düzeye gelmesi için çalışacağız

Valiler kararnamesi ile Zonguldak Valiliği’nden Gaziantep Valiliği’ne atanan Erdal Ata, görevine başladı. Türkiye’nin en önemli...

Valiler kararnamesi ile Zonguldak Valiliği’nden Gaziantep Valiliği’ne atanan Erdal Ata, görevine başladı. Türkiye’nin en önemli illerinden birinde görev yapacak olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Ata, “İlin daha iyi düzeye gelmesi için çaba sarf edeceğiz.” dedi.
Ata için, Gaziantep Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. İdari ve mülki amirlerin yer aldığı karşılama töreni sonrası makamına geçen Ata, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en önemli illerinden birinde görev yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Ata, “Gaziantep'in sorunları sıkıntıları konusunda, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla mahalli idarelerle işbirliği yaparak bu sorunları mümkün olduğu kadar çözmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.
Kendisine özellikle eğitimle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunun belirtildiğini vurgulayan Ata, “Özellikle merkez ilçelerde derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğumuz ve ikili eğitim yapılan okulların sayısının bir hayli fazla olduğu belirtildi. Bu konuda mahalli idarelerle işbirliği yaparak özellikle arsa üretimi konusunda, okul yerlerinin temini konusunda çaba sarf edeceğiz. Derslik başına düşen öğrenci sayısını öncelikle Türkiye ortalamasına çekmeye, daha sonra 30'un altına indirmeye gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Bu zamana kadar görev yaptığı illerde, önceliğinin eğitim olduğunu belirten Ata, “Eğitime gerekli desteği vereceğiz. Gerek kamunun imkanlarının kullanılması, gerekse hayırsever kişi ve kuruluşların eğitime katkısı konusunda çalışmalar yapacağız. İnşallah umduğumuz gibi çıkar. Gaziantep, basından takip ettiğimiz iller içindeydi. Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden birisi. Sanayicilerin büyük bölümü bölge halkından. Gaziantep bölgesinin bir hayli yatırımcısı ve sanayicisi olduğunu biliyorum. İnşallah onların katkı ve destekleriyle özellikle eğitim ve sağlık yatırımlarında önemli mesafe kat edeceğimizi sanıyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz