Vali Ata, okul müdürleri ile eğitim sorunlarını masaya yatırdı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ülkede olduğu gibi Gaziantep’in de en önemli sorununun eğitim olduğunu söyledi....

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ülkede olduğu gibi Gaziantep’in de en önemli sorununun eğitim olduğunu söyledi. Ata, “Gaziantep, İstanbul’dan sonra Türkiye’de en fazla göç alan iller arasında yer alıyor. Her yıl 10-14 bin civarında öğrenci sayısı artıyor.” dedi.
Vali Erdal Ata, Gaziantep’in eğitim sorunları için okul müdürleri ile bir araya geldi. Gaziantep’teki okulların yöneticilerinin bulunduğu toplantıda, Gaziantep’in eğitim sorunları konuşuldu. Ülkede olduğu gibi Gaziantep’in de en önemli sorununun eğitim olduğunu ifade eden Vali Ata, “Gaziantep, İstanbul’dan sonra Türkiye’de en fazla göç alan iller arasında yer alıyor. Bunların yanında okul ve derslik ihtiyacı had safhada olması, öğretmen ve yardımcı personel yetersizliği. Öğretmenlerimizin büyük bir bölümünün tecrübesiz olması ve yaşanan göçten sürekli göç alması. Her yıl 10-14 bin civarında öğrenci sayısı artıyor.” diye konuştu.
Konuşmasına, Van depreminde vefat eden 65 öğretmeni anarak giren, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise “Hepimizin gündeminde olan Van’da, yaklaşık 600'den fazla vatandaşımızı kaybettik. Bu manada biz de milli eğitim olarak yardım kampanyası başlatmamızın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Biz bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Çalışma şekillendikten sonra herkesle paylaşacağız.” diye konuştu.
Serin, önümüzdeki hafta öğretmenler günü kutlamaları yapılacağını hatırlatarak, bu kutlamaların resmi kutlamalar haricindekileri iptal edileceğini, burada harcanacak kaynakların Van’a yardım olarak gönderilmesi önerisinde bulundu. Serin, sözlerine şöyle devam etti:
“Akademik çalışmayı artırıcı yönergemiz, Sayın valimizin imzasından sonra yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile internet sitemizde yayınlanmıştır. Sayın valimiz Gaziantep’in eğitim sorunları için bizlere beyaz bir sayfa açtı. Bizler, eğitim yöneticileri olarak vali beyin açtığı bu sayfayı çok iyi doldurmamız gerekir. Ümit ediyorum ki önümüzdeki sınavlarda Gaziantep, eğitimdeki başarısında hak ettiği yerlere ulaşacak. Bu konuda gayretlere ihtiyaç var. Gaziantep’te eğitimin sorunları haline gelen dersliklerin yetersizliği sayın valimizin attığı adımlar sayesinde çözülecek. Sınıflardaki öğrenci sayısı azaltılarak eğitim öğretim devam edecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz