Vali Aydın, Afgan Aileleri Ziyaret Etti

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Ramazan Bayramı programı kapsamında kente sığınmacı olarak gelen Afganistanlı aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Ramazan Bayramı programı kapsamında kente sığınmacı olarak gelen Afganistanlı aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Aydın İl Sağlık Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirilen Afganistanlı Nihbet Serveri, Muhtar Rezai ve Fatma Havari'yi ziyaret ederek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Aydın burada yaptığı açıklamada, Mübarek Ramazan Bayramı'nda Afganlı ailelerin bayram sevinçlerine ortak olmak dert ve sıkıntılarını dinlemek amacıyla kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, amaçlarının kente sığınmacı olarak yerleştirilen Afgan ailelere kültürümüzden gelen misafirperverlik ve yardımseverliği göstermek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Aydın, "Devlet olarak Afganistanlı ailelere sahip çıktık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak, misafirlerimizi ağırlamak, ihtiyaçlarını gidermek amacıyla tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyor, ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzur ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Afganistanlı aileler de bayram ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Siirt'te kendilerine iyi bakıldığını, ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda gereken yardımların yapıldığını belirtti.

Muhabir: Zekeriya Güneş / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: