Vali Aydın, Baykan'da İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Baykan ilçesi ile ilçeye bağlı Ziyaret beldesinde incelemelerde bulundu.İlk olarak Ziyaret...

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Baykan ilçesi ile ilçeye bağlı Ziyaret beldesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Ziyaret beldesinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Aydın’ı belde girişinde Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Baykan Belediye Başkanı Ali Erol, Ziyaret belde belediye başkanı Servet Gülmez, Baykan İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Vali Ahmet Aydın, Ziyaret belediye başkanlığını ziyaret ederek, Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında belediye başkanı Servet Gülmez’den bilgi aldı. Vali Aydın yaptığı açıklamada, “İlimizin inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip Ziyaret beldemizde, Anne sevgisinin sembolü Veysel Karani hazretlerini tüm dünyaya duyurmamız gerekir. Bu anlamda gelecek yıl Veysel Karani hazretlerini anma etkinliklerini uluslararası düzeyde kutlanmasını hedeflediklerini belirterek, büyük bir Turist akınına sahne olan beldemizin alt yapı ve konaklama gibi önemli hizmetler yapılmıştır. Ancak bunları daha da artırmamız gerekir. Öte yandan Belediye başkanlarımız tarafından dile getirilen su sorunu çözümü noktasında başlatılan projelerin tamamlanması ve bu sorunun ortadan kaldırılması için valilik olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Aydın, Toki tarafından Ziyaret beldemizde projesi tamamlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi yönünde yetkililerle tekrar konuyu masaya yatıracaklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl Anne Sevgisinin sembolü Veysel Karani hazretlerini gelecek kuşaklara anlatmak ve beldemizi tüm Türkiye’ ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla, Anneler Günü’nü Veysel Karani’de kutlayacağız” dedi.

Belediye ziyaretini tamamlayan Vali Aydın, beldedeki esnaflarında ziyaret ederek, kendileriyle bir süre görüştü. Vatandaşların dert ve sıkıntılarını da dinleyen Vali Aydın, sorunları çözmek için mutlaka halkın içinde olmak gerektiğine vurgu yaptı. Ziyaret beldesindeki esnaf ziyaretlerini tamamlayan Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Ziyaret beldesinde Alamtaş Madencilik Firması tarafından yapımı devam eden Tuğla Fabrikasında incelemelerde bulundu. Firma yetkilisi Hamdi Usanmaz tarafından fabrika hakkında bilgi vererek, fabrika gezdirildi. Vali Aydın, burada yaptığı konuşmada, “İlimiz sınırları içinde yatırım yapmak isteyen sanayicilere ve iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. Fabrika yetkililerinden aldığım bilgiye göre ilk etapta 120 kişi burada istihdam edilecek, işsizliğin azaltılması açısından önemli bir istihdam kaynağı. Ancak Fabrikada bazı bürokratik aksaklıkların yaşandığını öğrendim. Bunları en kısa sürede çözülmesi yönünde ilgili arkadaşlarıma talimat verdim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Aydın, daha sonra Ziyaret beldesinde Vakıflar bölge müdürlüğüne ait misafirhaneler ile sosyal tesisleri tek tek gezerek, buradaki yetkililerden bilgi aldı. Tuğla fabrikasındaki incelemelerinin ardından, Baykan Kaymakamlığını ziyaret ederen Vali Aydın, İlçe kaymakamı Ali Karakaya’dan brifing aldı. İlçe Kaymakamı Ali Karakaya; İlçe merkezi, bağlı köyler ve beldelerimizde yapılan yatırımlar ile ilgili, Kaymakamlıkça yürütülen KÖYDES, SODES, DİKKA Kırsal kalkınma programları ile İş-Kur, Eğitim ve Sağlık ile ulaşım alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Aydın ise, ”Baykan Kaymakamlığımızda yaptığım denetim ve inceleme sonunda; Hükümet konağının ekonomik ömrünü doldurduğu ve ihtiyaca cevap veremez durumda olduğunu tespit ettik. Bu konuda teknik personelin hazırladığı raporlar var. Daha öncede Kaymakamlığımız, Valilik aracılığı ile bakanlık nezdinde yazılı talepleri olmuş, bu bakımdan yeni bir hükümet konağının yapımı için, bakanlığımızca 2013 yatırım programına alınmıştır. Bakanlık nezdinde yapacağımız girişimlerle bu sorunun çözülecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Baykan Kaymakamlığındaki denetim ve incelemelerini tamamlayan Vali Aydın, Baykan ilçe merkezindeki esnaflarla bir araya gelerek, sohbet etti. İl genelinde yapılan yatırımlar hakkında kendilerine bilgi verdi. Daha sonra Baykan belediye başkanlığını da ziyaret ederek, Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili Belediye başkanı Ali Erol’dan bilgi alan Vali Aydın, Belediyelerin yapmış oldukları projelere destek vereceklerini belirterek, vatandaşların müşterek ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda imkanlar ölçüsünde tüm belediyelere destek olduklarını belirtti. Vali Ahmet Aydın gezi ve inceleme programına; Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Baykan belediye başkanı Ali Erol, Ziyaret Belde belediye başkanı Servet Gülmez, İl Genel meclis üyesi Cahit Türköz, Mehmet Kurt, Orhan sarsılmaz ve diğer yetkililer eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: