Vali Aydın'dan Siirt Fıstığı Açıklaması

Siirt Valisi Ahmet Aydın, 'Siirt Fıstığını Geliştirme Projesi' kapsamında gerçekleştirilen projeler ile kentin fıstıkçılık alanında...

Siirt Valisi Ahmet Aydın, 'Siirt Fıstığını Geliştirme Projesi' kapsamında gerçekleştirilen projeler ile kentin fıstıkçılık alanında cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.

Vali Ahmet Aydın, Siirt Kurtalan karayolu üzerinde, Aktaş köyü mülki sınırları içinde bulunan mülkiyeti İsmail Koceman’a ait 130 dönümlük atıl durumda bulunan arazide, köye dönüş ve rehabilitasyon projesi kapsamında, gerçekleştirilen tarımsal çalışmaları inceleyerek fıstık fidanı dikti. İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Vali Aydın, "Siirt fıstığı modeli geliştirme projesi kapsamında, İsmail Koceman adlı çiftçiye ait, atıl durumdaki 130 dönümlük arazinin, tarıma kazandırıldığını çiftçiye İl Tarım Müdürlüğü'nce bin 500 metre tel örgü, 4 bin demir dikme desteği sağlanarak, arazide 3 bin 500 fıstık fidanının toprakla buluştuğunu kaydetti. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve müteşebbislerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ve artırılması için çaba gösterdiklerini ifade eden Vali Aydın, "Siirt'teki çiftçilere sesleniyorum. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için devlet olarak her türlü desteği veriyoruz. Fıstık fidanı ve diğer tarımsal hibe programlarından yararlanmak isteyen çiftçilerimi İl Tarım Müdürlüğü'müze müracaatta bulunsunlar" dedi. Köye geri dönüş ve rehabilitasyon projesi, SODES ve İl Özel İdaresi bütçesi ile her yıl uygulanmakta olan, 'Siirt Fıstığını Geliştirme Projesi' çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Vali Aydın, "2012 yılı sonbahar döneminde, il genelinde 200 çiftçimize 97 bin 375 adet fıstık fidanı, 97 bin 375 metre tel örgü, 19 bin 375 adet demir dikme yardımı yapılarak, 4 bin dekar alanda fıstık bahçesi tesis edilmiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İsmail Koceman adlı çiftçi ise, 130 dönümlük arazinin tamamen taşlık ve atıl durumda olduğunu belirterek, "Devletimizin büyük destekleri ve kendi imkanlarımız ile dört çeşitli tarımsal ekipmanları kullanılarak, araziye tarıma kazandırdık. Başta Vali Ahmet Aydın olmak üzere tarım müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: