Vali Ayvaz: SODES’le Mardin’e 5 Yılda 37 Milyon Yatırım Yapıldı

SODES projeleri kapsamında Mardin’de 5 yılda 37 milyon TL yatırım yapıldı. Bu projelerden 125 bin...

SODES projeleri kapsamında Mardin’de 5 yılda 37 milyon TL yatırım yapıldı. Bu projelerden 125 bin 277 kişi yararlandı.

Projeler hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 5 yıl içinde hazırlanan projelerde birçok kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi. Birçok alanda hazırlanan projelerin Mardin’i şekillendirdiğini belirten Vali Ayvaz, "Projeler özellikle tarihi kentin aslına uygun şekillendirilmesine katkı sağlıyor. SODES projeleri ile istihdam edilebilirlik artırımının, meslek edindirmenin, gelir getirici özelliklerin yanında sosyal içerikli olmalarına dikkat edilmesi, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de bu projelerle özellikle desteklenmesi ilimize önemli katkı sağlıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Proje hazırlamak için Mardin’in tüm kurumlarının aktif katılım sağlaması gerektiğini belirten Ayvaz, şöyle konuştu: “Bu tür projelerle gelecekte Mardin’i bir adım daha ileri götürmüş olacağız. Bu amaçla ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. SODES gibi diğer hibe çağrılarının da yakından takip edilerek, Mardin adına neler yapılabileceği konusunda tüm kurumlarımızın ve STK’ların çalışmalarını artırmaları en büyük temennimizdir."

Vali Ayvaz, 2011 yılı SODES kapsamında yapılan yatırımları şöyle sıraladı: "68 çocuk parkı, 54 kültür, sanat ve spor kursu, 35 öğrenci gezileri, 21 mesleki eğitim kursu, 20 spor tesisi, 16 etüt merkezi, 14 gençlik merkezi, 9 çocuk merkezi, 5 kadın merkezi, 3 tiyatro ve sinema salonu. Bu projelerden 125 bin 277 kişi yararlandı. 2012 yılından 39 projenin yapımı devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: