Vali Ayyıldız: Bu Bölgenin Balı, Anti Kanserojen Etkisi Olan Bir Baldır

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 33 kursiyerin katıldığı Arıcılık kursunun sertifika törenine katıldı. Ayyıldız, "Bu bölgenin...

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 33 kursiyerin katıldığı Arıcılık kursunun sertifika törenine katıldı. Ayyıldız, "Bu bölgenin balı, anti kanserojen etkisi olan bir baldır. Bu anlamda aranan bir baldır." dedi.

Ereğli’de faaliyet gösteren Zonguldak Arı Yetştiriciliği Birliği(ZAYBİR ) ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 33 kursiyerin eğitim gördüğü Arıcılık Kursu sertifika töreni Kandilli Beldesi Yayla Camii önünde yapıldı. Törene katılan Vali Erol Ayyıldız Karadenizlilerin yeşille birlikte büyüdüklerini söyledi. Bir ağacın bazen insandan daha önemli olduğunu belirten Ayyıldız, "Büyüklerimizin, ‘Ormanınız ne kadarsa, medeniyetiniz de o kadardır’ diye bir de lafı vardır. Ölmeden önce yapacağınız en son işlerden biri fidan dikmektir. Çünkü mirasyedi gibi emanet aldığınızı geleceğe bırakacaksınız. Ormanlarımıza güzel bakacaksınız, üzerine de ekleyerek geleceğe teslim edeceksiniz. Bu anlamda yöremiz şanslı. Yüzde 57’si ormanlarla kaplı. Çevre illeri de düşünürseniz, mahalli idarelerin, vatandaşlarımızın çalışmalarını ortaya koyarsanız neredeyse yüzde 100’ü ağaçlık bölge. Biz de Karadenizli olarak yeşille beraber büyürüz. Bazen öyle olur ki, ağaçların ortasında bir fidana vurdum, top deydi diye dedemden azar işittiğim oldu. Dimağımdan hiç çıkmaz; Bir fidana top deyiyorsa dedem aklıma geliyor." dedi.

Reklam
Reklam

ZAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güney ise düzenledikleri arıcılık kursuna katılan 33 kursiyerin belge almaya hak kazandığını belirterek, "Bugün aynı zamanda bölgemizdeki bal üretiminin olmazsa olmazlarından olan Kestane ağaçlarından Orman Bölge Müdürlüğümüz’den temin edilen 1000 adet fidanı dağıtacağız. Ancak talep fazla olduğundan müdürlüğümüz önümüzdeki Ekim ayında 1000 adet fide daha verecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: