Vali Azizoğlu: Kapalı Yollar Kar Yağışının Durmasıyla Açılacak

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, ilde yaşanan çetin kış şartları nedeniyle ulaşıma kapanan yolların, kar yağışının...

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, ilde yaşanan çetin kış şartları nedeniyle ulaşıma kapanan yolların, kar yağışının durmasıyla ulaşıma açılması gerektiğini belirtti.

İlde her ay yapılan kaymakamlar toplantısı, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Valilikteki toplantıda, karla mücadele çalışmaları, SERKA, SODES, AKAK ve TKDK tarafından gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Kaymakamların ilçe sorunları hakkında söz aldıkları toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Fehmi Türkan, Mera Kanunu ve hayvancılık hakkında kurul üyelerini bilgilendirirken, SERKA, SODES, AKAK ve TKDK temsilcileri 2013 yatırım planlarını kurul üyeleriyle paylaştı. İlde yaşanan çetin kış şartlarına karşın karla mücadele çalışmalarına özellikle kar yağışının sona ermesiyle ağırlık verilmesini isteyen Vali Seyfettin Azizoğlu, kapalı yolların açılarak ulaşımın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Ardahan'a katkı sağlayacak projelerin oluşturulup gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Vali Azizoğlu, SODES kapsamında özellikle eğitim alanında çeşitli projelerin hayata geçirilmesinin gerekliğine değindi.

Gezilerin düzenlenmesiyle motivasyonun yükseleceğine dikkat çeken Azizoğlu, kursların açılmasıyla da başarı seviyesinin yükseleceğini ifade etti. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için kitap alınması ve her okulda bir kütüphane oluşturulması gerektiğinin altını çizen Azizoğlu, temel geçim kaynağının hayvancılık olduğu ilde, çoban ihtiyacının il içinden karşılanması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Vali Azizoğlu, ayrıca şehrin kalkınmasında herkese görevler düştüğünü de hatırlattı.

Posof ilçesinde bulunan farklı meyve ağaçlarının canlandırılması ve Türkiye’ye tanıtılması için yapılması gerekenlere değinen Azizoğlu, bunun sonucunda yetiştirilen meyvelerin pazarlanacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: