Vali Azizoğlu’ndan esnafa ince mesaj!

Vali Azizoğlu’ndan esnafa ince mesaj!

Ahilik Haftası, Vali Seyfettin Azizoğlu'nun da katıldığı etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yaşar Daşdemir başkanlığında ESOB üyesi bir grup esnafın Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyareti ile başladı.

Makamında ESOB üyesi esnafların sorunlarını dinleyen Vali Azizoğlu, Esnafların kendi aralarında dayanışma kurarak ekonomilerini iyileştirebileceklerini, Ahiliğin de amacının esnaf dayanışması olduğunu söyledi.

TİCARET ARDAHANLILAR ARASINDA DÖNSÜN

Etkinlikler daha sonra Vali Azizoğlu'nun Sanayi Sitesi'nde ki esnafları ziyaret etmesiyle devam etti. Sanayi Sitesi'nde ki esnafları tek tek ziyaret ederek yaptıkları işler hakkında bilgi alan Vali Azizoğlu, Ardahan'da özellikle müteahhitlik işini Ardahanlı esnafların üstlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "işi yapan müteahhit Ardahanlı olursa, bütün ihtiyaçlarını ve malzemesini de Ardahan'dan karşılayacaktır. Bu da Ardahanlı esnafın ekonomisine katkı sunacaktır. Bunun yanı sıra özellikle Sanayi Sitesi'nde esnafların ihtiyaçlara göre malzeme bulundurması da önemlidir. Eğer bizim esnafımız elinde malzeme bulundurup, halkımızın ihtiyaçlarına karşılık verebiliyorsa, Ardahan o zaman sanayi de başarılı olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

ESNAF KENDİNİ GELİŞTİRSİN..

Vali Azizoğlu, esnafın elinde malzeme bulundurarak hizmet vermesi halinde özellikle kamuya ait araçların bakım ve tamiratının da Ardahan esnafı tarafından yapılacağını belirterek, "İlimizde çok sayıda iş makinesi bulunmaktadır. Dolayısı ile bu iş makinelerimiz arızalandığında bunların tamiratını yapacak sanatkarlar da lazım. Sanayi esnafı bu konuda da kendisini geliştirmelidir. Eğer sanayi esnafı kendisini geliştirir ve elinde ihtiyaçları karşılayacak malzeme bulundurursa, bizim araçlarımız da başka illere gitmek zorunda kalmaz" diye konuştu.

VİTRİN DÜZENİ ÖNEMLİ!

Son zamanlarda Ardahan esnafının işyerlerinde yaptıkları değişimlerin de özellikle başka illerden gelen yabancılar tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Vali Azizoğlu, "vitrin düzenlemeleri de çok önemlidir ve vatandaş iş yerine girdiği zaman aradığını bulmalıdır. O nedenle çeşitlilikte önemlidir. Bir diğer husus ta esnafın müşteriye karşı yaklaşımında ki olumlu değişikliktir. Esnafın nazik bir üslupla yaklaşması müşteride olumlu izlenimler bırakmaktadır. Bu demek oluyor ki Ardahan'ımız da ileriye doğru bir gidiş var. Bu nedenle ben de esnafımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

YENİ İŞ MERKEZİ VE TARİHİ BİNALAR

Kent merkezi'nde tarihi çok sayıda binanın da sıva ile kapatılarak, iş yeri olarak kullanıldığını belirten Vali Azizoğlu, bu binalarının sıvalarının sökülerek binanın taş yapılarının ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Vali Azizoğlu ayrıca, cadde üzerinde bulunan tek katlı binaların da bina sahipleri tarafından bir araya gelmek suretiyle daha büyük, daha geniş bir iş merkezi haline getirilmesinin Ardahan'ın geleceği açısından önemli olacağını belirtti. Vali Azizoğlu, ESOB üyesi esnaflarla birlikte tek tek ziyaret ettiği esnaflara gül hediye ederek Ahilik Haftalarını kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: