Vali Balkanlıoğlu: “yeni Memurlar Eski Memurların Rahat Olmalarından Olumsuz Etkileniyor”

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni...

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni memurların işe büyük bir heyecanla başladığını, eski memurların rahat olmaları nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından bakanlığa bağlı kamu kurumların hizmet kalitesine arttırmak amacıyla 5 gün sürecek olan eğitim programı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında başladı. Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı emniyet ve asayiş olmak üzere nüfus işlemleri, mülki teslimat, ilçe işlemleri, hudut güvenliği görevleri ile Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından birisi olduğunu ve bu yüzden bu kurumlarda görev yapan personellerinde bilinçli, eğitimli ve donanımlı olması gerektiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Özellikle Avrupa Birliği ile yakın temas, dış ilişkilerle sıkı ilişkiler gibi birçok hususta bizlerin kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle sürekli bir etkileşim ve koordineli bir çalışma içerisine girmemizi gerektiriyor. Yeni memurlar işe başladıklarında büyük bir heyecanla iş yapacağım, benim de görevlerim olacak gibi başlıyorlar. Çevresine bakıyorlar, beraber çalıştıkları memur arkadaşları oldukça rahatlar, heyecanları yok, bu sefer kendileri de bu durumdan olumsuz yönde etkileniyorlar. Çalışma şevkini kaybediyorlar. Ben Türkiye’nin her yerinde çalıştım. Gittiğim yerlerde çalışanların işi bilememelerinden dolayı bazı sıkıntılar yaşadık. Hem kendimiz öğrendik, hem de mahiyetimizdeki çalışanlara öğrettik. Bunun için kendinizi geliştirmeliyiz. Ama bazı yerlerde yeni gelen memurlar kendinden öncekiler nasıl çalışıyorsa, o da onlar gibi çalışıyor” dedi.

Reklam
Reklam

YAPTIĞIZ İŞLERİ KÜÇÜMSEMEYİN

Vali Balkanlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aslında bulunduğun çalışma ortamında işler nasıl yapılmalı mevzuat nedir, kanundaki yeri nedir, çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bunları bilmekte yeterli değil, sürekli mevzuatlar, kanunlar ve tüzükler değişiyor. Bu değişiklikleri de takip etmemiz gerekiyor. Kendinizi de devamlı yenilemelisiniz. Sizin yazdığınız yazılara amirleriniz imza atarken sizlere güvenmeli, sizin bilgi ve becerinizi hissetmelidir. Bir denetleme sırasında sorulan sorulara verilecek mantıklı ve yerinde bir cevabınız, bir belgeniz olması lazım. Yaptığız işleri de küçümsemeyin, sizler önce kendinizi, sonra da amirlerinizi ve kurumlarınızı iyi veya kötü yönde etkileyecek işler yapıyorsunuz. Bu nedenle sizlerin bilgili, becerikli, dürüst, namuslu, yaptığı işi seven ve başarılı olmak için çabalayan insanlar olduğunuz sürece kendinizi ve bulunduğunuz ortamı yüceltirsiniz.” Konuşmaların ardından 5 gün sürecek olan eğitim çalışması gerçekleştirilen sunumlar eşliğinde başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: