Vali Balkanlıoğlu'dan Gazi Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi'ni Ziyaret

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçmişte katsayı engeli olduğu için, meslek liselerinde öğrenim görenlere çok büyük haksızlık yapıldığını, bu durumun kabiliyetli

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçmişte katsayı engeli olduğu için, meslek liselerinde öğrenim görenlere çok büyük haksızlık yapıldığını, bu durumun kabiliyetli öğrencilerin meslek liselerine gelmesini engellediğini söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Okul müdürü Eray Çelikeloğlu, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Balkanlıoğlu, ziyaretinde yaptığı konuşmada, meslek liselerinin, ara eleman yetiştirme konusunda çok önemli olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Geçmişte katsayı engeli olduğu için, meslek liselerinde öğrenim görenlere çok büyük haksızlık yapıldığına dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Aynı sınava tabi oluyorsunuz, 100 soru soruyorlar, ben 100 soruyu çözüyorum bana veriyorlar 70 puan, öbürü 100 sorunun 80'ini çözüyor ona veriyorlar 100 puan gibi böyle adaletsiz bir durum söz konusuydu. Yani meslek liseleri öğrencileri ağzıyla kuş tutsa mühendis, doktor olamaz gibi bir durum vardı. Bu durum kabiliyetli öğrencilerin meslek liselerine gelmemelerine yol açtı" dedi.

Okuldaki öğrencilerin bir meslek sahibi olmaları, üniversiteye gidecek olmaları, endüstri meslek liseleri gibi liselere rağbeti daha da artıracağını belirten Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Endüstri meslek lisesi öğrencisi okulda iyi eğitim almışsa, sanayide ya da bölümüyle alakalı yerlerde de öğrendiklerini stajla pekiştirdiyse iş ararken zorlanmayacaktır. Okulunuzu öğrencilere sevdirmek, onları hayata hazırlamak konularında siz değerli öğretmenlerimize çok iş düşüyor."

Balkanlıoğlu, Güneşyol İnşaat Firması tarafından Karşıyaka mahallesinde yaptırılan 16 derslikli imam hatip ortaokulu inşaatında da incelemelerde bulunarak, inşaat çalışmaları hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer'den bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: