Vali Bektaş, MİEM'de Incelemede Bulundu

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Doğa Kültür Köyü ve Mahalli İdareler Eğitim Merkezi'nde (MİEM) incelemelerde bulundu.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Doğa Kültür Köyü ve Mahalli İdareler Eğitim Merkezi'nde (MİEM) incelemelerde bulundu.

Doğa ve Kültür Köyü'ndeki incelemelerde Vali Bektaş'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ile İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Ali Yılmaz eşlik etti.

Bektaş, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun önemli projelerinden olan havalimanının bitmesiyle bu tesislerin öneminin bir kat daha artacağını söyledi.

Tesislerin atıl durumdan kurtulup ekonomiye bir an önce kazandırılması gerektiğini belirten Bektaş, "Kastamonu turizmi için burada entegre bir tesis yapılabilir. Özellikle büyük bir otel düşünüyoruz. Altyapısındaki eksiklikleri bitirip, oteli yapacak olan yatırımcılara cazip bir proje olarak sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra MİEM'de incelemelerde bulunan Bektaş, Genel Sekreter Karahasan'dan tesisle ilgili bilgiler aldı.

Bektaş, MİEM'in 2006 yılında temelinin atıldığını hatırlatarak, hizmete girdiği zaman Kastamonu ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak bir proje olduğunu ifade etti.

MİEM'de 500 kişilik kongre salonu, 200 yataklı iki otel, çalışma alanları, toplantı salonları, sosyal bölümler ve dinlenme alanlarının olduğunu aktaran Bektaş, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar meydana gelen çeşitli hukuki sorunlar neticesinde, bu tesisimiz hizmete girmemiştir. En kısa zamanda bu atıl durumdaki tesisin ekonomiye katılması gerekmektedir. Yeniden bir projelendirme çalışmasıyla burasını da özellikle turizm yatırımı olarak bir an önce hizmete sokmak için çalışmalara başlayacağız."

Muhabir: Esra Karamuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: