Vali Erdoğan Bektaş, katıldığı "İl Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu" toplantısında turizm şehri olmaya çalışan Kastamonu'da piknik alanlarının çocuk bezleri ve çöplerle dolu olduğunu belirterek, buraları bu şekilde gördüğünde çok moralinin bozulduğunu söyledi.
Kastamonu merkez ve ilçelerindeki taşkın koruma tesislerinin işletilmesi ve akarsu yataklarının korunmasıyla ilgili yapılacak çalışmalarla, kurumlar arasındaki görev ve sorumlulukların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen İl Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu'nun bu yılki toplantısı yapıldı.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen ve her kış mevsimi sonrası yapılan bu yılki "Kastamonu İl Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu" toplantısına Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Alb. Tevfik Anzerlioğlu, Emniyet Müdürü Sami Uslu, DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.
Vatandaşların eskisi gibi olmadığını ve artık her türlü durumda hakkını aradığını belirten Bektaş, "Bu bizi daha canlı, daha tedbirli, daha çalışkan tutması lazım. Belediye ve Kaymakamlıklar üzerine düşen görevi yerine getirerek, en iyi şekilde yapmalıdır. Kabahati olanlara gerekli işlemi yapacağız, tedbir alınması gereken yerlere tedbirleri alacağız" dedi.
Turizm konusundaki olumsuzluklara değinen Bektaş, Kastamonu'ya turist çekmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Biz Kastamonu'ya turist çekmeye çalışıyoruz. Dışarıdakilere Kastamonu görülmeye değer bir yer diyoruz. Gelin tatil yapın diyoruz ama piknik alanları çocuk bezlerinden geçilmiyor. Dere veya köprü atlarında her türlü atık var. Bazen inanın çok çok moralim bozulduğu oluyor. Nasıl biz bir insan yapısı oluşturmuşuz ki bilmiyorum. Piknik yapmaya, tatil yapmaya gidiyoruz çöpünü nasılda bırakıp geri geliriz. Bunu hangi mantıkla hangi akılla izah edebilirsiniz" diye konuştu.
Dere yatakların temizlenmesi konusunda artık bir adım ileriye gidilmesi gerektiğine işaret eden DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, şunları söyledi:
"Derelerimiz bizlerin çöplükleri değil. Güzelliklerimiz olması lazım. Bunun için bir yarışma düzenleyelim. Hangi ilçenin deresi güzelse ödüllendirelim. O ilçeye gelen ödenek dışında ek bir ödenekle bir gölet daha yapalım. Suyun zararlı olan taşkınlarından önemli derecede etkilenmemesi noktasında tüm kurumlara büyük görevler düşmektedir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz