Vali, BTSO Üyelerini Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesinde Topladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve il müdürleri BTSO Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve il müdürleri BTSO Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi uygulama otelinde bir araya geldi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da katıldığı değerlendirme toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri ile il müdürleri ve ilçe kaymakamları katıldı.

Halk arasında yoğun olarak kullanılan, ‘Her kim ki koymaya dünyada bir eser, yerinde yeller eser’ sözüne inandığını belirten Vali Harput, şunları söyledi: “Bu iş varlık işi değil, gönül işidir. Alan el olmaktansa, veren el olmak istenen bir şeydir. 'İki günü eşit olan zarardadır' mantığını bilen ve yaşayan bir toplumuz. Bursa gibi 130 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir şehirde çalışıyoruz. Sanayinin lokomotifi olan BTSO gibi kurumlarımız var. Tüm yerel yöneticilerimizle, sanayicilerimizle işbirliği içinde birçok çalışma yapıyoruz. Yorgunluktan mutluluk duymalıyız. Ülkemiz ve milletimiz için yoruluyorsak ne mutlu bize. Bir yılı daha geride bırakmaya hazırlanıyoruz.”

Reklam
Reklam

Eğitim ve Sağlığa yapılan yatırımın kutsal olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de, “BTSO olarak Bursa’da kazanılanın Bursa’ya verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda da birçok çalışma içinde olduk. Bu işi yapmaya başlarken bize yetki veren yönetim kurulumuza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLK MEZUNLARDAN 5 ÖĞRENCİ İŞE ALINACAK

Bu okullardan ülkeye ve millete yararlı insanlar yetişmesini dileyen Celal Sönmez, BTSO Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin ilk mezunlarından 5 öğrenciyi işe alma sözü verdi.

BTSO tarafından yaptırılan eğitim kampusları hakkında bilgi veren Atilla Gülsar ise, “Bursa’yı hayırseverler konusunda çok şanslı bir kent olarak görüyorum. Birçok alanda ilklere imza atan Bursa, BTSO tarafından yaptırılan eğitim kampusleriyle de bir ilke imza atmış oldu.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput ve beraberindekiler BTSO Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Uygulama Otelini gezdi. Turizmin önemine vurgu yapan Şahabettin Harput, Uygulama otelinin eğitimin yanı sıra, Bursa turizmine de katkı sağlayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: