Vali Büyük: Işık Eğitim Kurumları'nın Eğitimi Övünç Kaynağımız

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Işık Eğitim Kurumları'nın verdiği kaliteli eğitimin övünç kaynağı olduğunu söyledi.Özel Sakarya...

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Işık Eğitim Kurumları'nın verdiği kaliteli eğitimin övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Özel Sakarya Işık Eğitim Kurumları Erenler Kampusu’nde kültür ve spor merkezi ile yenilenen binalar törenle hizmete girdi. Açılışa; Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Şaban Dişli, Ayşenur İslam, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, milli eğitim müdürleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Açılıştan önce protokol heyeti tesisleri tek tek gezdi. Vali Mustafa Büyük, spor salonundaki öğrencilerle yakından ilgilendi. Karate kulübünün gösterisini izleyen Vali Büyük, ayrıca öğrenci ve spor öğretmenlerinin teklifini kırmayarak basket atışı da yaptı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Işık Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, eğitim yolculuklarının 20. yılında kurum olarak bir çok güzelliği yaşadıklarını belirterek, kültür ve spor kompleksinin 7 ayda tamamlandığını söyledi. Çalışmalar kapsamında ayrıca, ilkokul, orta okul ve ana sınıfı binalarının yenilendiğini ve daha modern bir hale getirildiğini ifade eden Taşdemir “Bu çalışmalarla birlikte okulumuz 4+4+4 eğitim sistemine göre ilkokul, orta okul ve ana sınıfı binaları, bahçeleri tamamen ayrılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de, eğitim faaliyetlerinde gösterdiği gayretten dolayı Işık Eğitim Kurumları ve bu kuruma gönül veren camiayı kutladı. Işık Eğitim Kurumları'nın hem fiziki mekan hem de eğitim kalitesi olarak eğitimdeki başarıları itibariyle övünç kaynağı olduğunu vurgulayan Büyük, “Bu kurumlar önemli ve değerli kurumlar. Şimdiye kadar yapmış oldukları hizmetler kadar bundan sonrada milletimize, vatanımıza çok değerli gençler yetiştiriyorlar. Bu güzel kuruma ve kuruma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bütün kurum ve kuruluşlarımız bu hassasiyetle, bu güzelliklerle eğitim hizmetlerini gerçekleştirir ve sürdürür.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise aynı zamanda bu okulun bir velisi olarak törende bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “ Son yeniliklerden sonra arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel çalışmalar yapıldı. Okullarımız yenilendi. Yeni salonumuz hizmete alındı. Çok kısa bir zaman sonra Serdivan’daki eğitim kampüsünün de açılışını inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun, güle güle kullansınlar."

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam da okulu yenileyenleri, yeni tesis ekleyenleri kutladığını belirterek şöyle konuştu: " Çocukların eğitim alması için üstün gayret sarf edenlere teşekkür ediyorum.”

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise “Bu okullar 20 yıldır Sakarya’nın çok güzel çocuklarını, çok değerli insanlar olarak yetiştiriyor, üniversiteye gönderiyor. Allah devamını nasip etsin. Öğretmenlerimize, yöneticilerimize güç kuvvet versin “ diye konuştu.

Açılışta ayrıca, öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi yaptı. Öğrenciler protokol mensuplarında bol bol alkış aldı. Tesislerin açılış kurdelasını ise Vali Büyük ve protokol mensupları birlikte kesti.

Reklam
Reklam

Özel Sakarya Işık Eğitim Kurumları’nın Erenler Kampusu’nde okul binaları yenilenirken; 400 kişilik konferans salonu, 375 kişilik yemekhane, 250 kişilik tribünü olan spor salonu, jimnastik ve masa tenisi salonu öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz