Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, İl Genel Meclisi çalışmalarını görmek ve bilgi almak amacıyla Yenipazar ilçesinden gelen öğrencilerle bir araya geldi.
Vali Büyükakın, İl Özel İdaresi Meclis Salonunda düzenlenen programda öğrencilerle yakından ilgilenerek gençler için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Büyükakın, “Gerek hükumetimiz gerekse il düzeyinde bizler, sizler için çalışıyoruz. Bugün valilik ve il genel meclisi çalışmalarını görmek, öğrenmek için buradasınız. Valilik ilde Cumhurbaşkanlığının ve Bakanlıkların temsil edildiği makamdır. Tüm bakanlıkların görev alanında, çalışmalarımızda siz gençler, öğrencilerimiz büyük bir öneme sahip. Yani tüm bu kurumlar, makamlar aslında sizler için, sizlerin daha donanımlı yetişmesi için var” dedi.
“Sizleri geleceğin dünyasına uyumlu nesiller olarak yetiştirmeliyiz”
Öğrencileri geleceğin dünyasına uyumlu nesiller olarak yetiştirmeleri gerektiğine değinen Büyükakın, “Sizden dünyadaki bütün ülkelerin insanları canlı kaldığı ama tüm maddesellerin yok olduğunu hayal etmenizi ve tekrar yarışa başlanıldığını düşünmenizi istiyorum. Tekrar yarışa başlatın. Ne olur? Bugün önde olanlar yine önde olur. Çünkü eğitimli, donanımlı, yetişmiş insan gücüne sahipler. İnsan toprağa ekimi 1000 yılında öğrendi. 1700 yılına kadar tarım toplumu olarak devam edildi. Toprağın ve insan gücünün çok olduğu yerlerde refah yükseldi. İnsanlar zenginleşti. Dolayısıyla o dönemde imparatorluklar kuruldu. 1750’lerden sonra insanoğlu makineler yapmaya başladı. Kol gücünün yerini makineler aldı. Birinci Sanayi Devrimi dediğimiz bu süreçte buhar gücüyle çalışan makineler yapılmaya başlayınca gemilerin uzun yollar gitmesine sebep oldu. Ticari kara yollarına alternatif olarak deniz yollarının ulaşıma katkısıyla fabrikalar kurulmaya başlandı. Daha sonra elektrik gücüyle makineler yapılmaya başlandı. Sanayi tipi üretim yapan ülkeler, sanayi tipi üretim yapmayan ülkelere yani sanayi toplumları tarım toplumlarına hakimiyet kurmaya başladı. Mesela sanayinin geliştiği ilk ülkeler İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya yani Avrupa’nın kuzey kesimleri sanayileşmede ilerleyince tarım toplumu olan ülkelere hakimiyet kurdular ve bu 1. Dünya Savaşı’nda son iki imparatorluk olan Avusturya Macaristan ve Osmanlı İmparatorluklarının son bulmasıyla sonuçlandı. Sanayi üretimiyle tarım üretimi birbiriyle neden rekabet edemedi? Çünkü katma değeri yüksek olan ürünleri üreten ülkeler, sanayileşen ülkeler güçlendi, zenginleşti. Bilgisayarların hayatımıza girmesi ve teknoloji ile birlikte dünya büyük bir hızla gelişmeye başladı. Bu gelişime ayak uyduranlar güçlendi ve güçlenmeye devam ediyor. İşte bu nedenle donanımlı, teknolojik gelişmeye uyumlu kısacası geleceğin dünyasına uyumlu nesiller olarak sizleri yetiştirmeliyiz. Geleceğin dünyası bizim yaşadığımız dünya değil. Sizlerin geleceğin dünyasını hayal ederek, bilerek hazırlanmanız lazım. Geleceğin dünyasında yazılım var, donanım var, endüstri 4.0 dediğimiz şey bu. Sizler bu donanımla yetişmek zorundasınız ki ülkemiz güçlü kalabilsin. Yeter ki farkında olun, çalışmak isteyin, üretmek isteyin, başarmak isteyin. Ben siz gençlerden çok umutluyum. Neden sizlerden biri Steve Jobs, Bill Gates olmasın?” dedi.
Vali Büyükakın gençlerin sorularını yanıtladıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirerek programdan ayrıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz