Vali Cengiz Sinop'tan Ayrıldı

Yeni Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'tan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son valiler...

Yeni Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'tan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son valiler kararnamesi ile Mardin Valiliği görevine atanan Vali Dr. Ahmet Cengiz, bugün mesai arkadaşları ve Sinoplulara veda ederek şehirden ayrıldı.

Dün akşam kendisi için Vira Otel'de veda yemeği düzenlenen vali Dr. Ahmet Cengiz için bu gün valilik önünde vedalaşma töreni düzenlendi. Yemeğe bürokratlar, siyasiler, iş adamları ve Cengiz'in mesai arkadaşları katıldı. Eşi Vehibe Cengiz ile birlikte yemeğe atılan Cengiz burada yaptığı konuşmada Sinop ile Mardin arasında bir köprü olacağını söyledi. Sinop'ta görev yaptığı 28 aylık süre içerisinde Sinop'u ve Sinopluları çok sevdiğini söyleyen Cengiz, "Gittiğimiz yerlerde eğer kubbede hoş bir seda bırakabilirsek, dostluklar kurabilirsek ne mutlu bize. İşte en büyük sermayemiz ve kazancımız ancak bu olur. Görev yaptığım çok sayılı yerlerden olumlu düşünceler almak dostlarımızın bizi unutmaması farklı zamanlarda hala irtibat kuruyor olmak bizim için en büyük sermaye. Sinop benim için dostlukların, gönül köprülerinin kurulduğu bir kent oldu. Dolayısıyla bu gönül bağının devam etmesi benim en büyük arzum. Mardin ve Sinop arasında güzel dostluklar kuracağız. Bu noktada köprü olacağız. Sinop'ta kurum ve kuruluşlarla, siyasi partilerle, STK'larla güzel bir uyumun olduğunu düşünüyorum. Bu uyum Sinop için büyük kazanç oldu ve Ankara'ya çok güzel yansıdı. Bu uyumun devam etmesi en büyük temennim. Bizi bu akşam yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarıma, tüm Sinoplulara, tüm sivil toplum kuruluşlarına, belediye başkanlarımıza, basın mensuplarına çok teşekkür ediyor. Hiç bir kimseye kırgın olmadığımı ve herkese hakkımı helal ettiğimi ifade etmek istiyorum. Umarım bu zamana kadar kimseyi kırmamışımdır. Kırmışsam da özür diliyorum. Tüm dostlarıma gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Canlı müzik programının da yer aldığı gecede söylenen 'Mardin Kapı Şen Olur' parçası ise geceye renk kattı. Gecede Türk Hava Kurumu Sinop Şubesi Başkanı Nuri Şişman tarafından Vali Cengiz'e özel olarak hazırlatılan ve Cengiz ile Sinop fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi.

Reklam
Reklam

Vali Cengiz için bu gün de valilik önünde uğurlama töreni düzenlendi. Kendini uğurlamaya gelen mesai arkadaşları ve Sinoplular ile tek tek tokalaşarak helallik isteyen Vali Dr. Ahmet Cengiz'in uğurlanması sırasında bazı valilik çalışanları da gözyaşlarını tutamadı. Sinoplularla vedalaşan Vali Cengiz, eşi Vehibe Cengiz ile birlikte makam aracıyla Sinop'tan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: