Vali Cerrah: Amacımız balık tutmayı öğretmek

Osmaniye İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Vali Celalettin Cerrah, öncelikli hedeflerinin işsiz...

Osmaniye İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Vali Celalettin Cerrah, öncelikli hedeflerinin işsiz vatandaşlara balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi
Vali Cerrah, bugüne kadar yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarında işsiz olan vatandaşlara istihdam sağlayabilmek için her türlü imkânı kullanmaya çalıştıklarını kaydetti.
Açılan kursların sadece sertifika vermekle kalmaması kursları bitirenlere iş imkânının da sağlamasını arzuladıklarını söyleyen Vali Cerrah, “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan yardım alan vatandaşlarımızın işe yerleştirilmelerinde öncelik tanınacağına dair bir karar alındı. Eğer bu vatandaşlarımız kendileri için bulduğumuz işe yerleştirilmeyi kabul etmez ve bu işlerde çalışmazlar ise aldıkları yardım kesilecek. Çünkü esas amacımız balık tutmayı öğretmektir. Bu konuda İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının çalışmalar devam etmektedir. Yılda 4 kez yapılan bu toplantıların hedefi ilimizdeki işsizliğe çözüm bulmak ve işsiz olan vatandaşlara istihdam oluşturmaktır. Devletimiz, bu sorunların çözümünün sağlanması için tüm illere yeteri kadar ödenek gönderiyor. Gönderilen bu ödeneklerle çeşitli kurslar açıyoruz. Bu kurslar neticesinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermemiz ve onlara istihdam sağlamamız gerekiyor.” diye konuştu.
Vali Cerrah, sözlerinin sonunda geçen yıl işsizlik sıralamasında Osmaniye’nin 4. sırada olduğunu ve bu yıl işsizlik oranının azaldığını belirterek Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların artmasının işsizlik oranının azalmasında önemli bir etken olduğunu da söyledi.
2 yıl önce OSB’de istihdam sayısının 4200 olduğunu ifade eden Vali Cerrah bu yıl istihdam oranının 9 binin üzerinde olduğunu ve yıl sonunda bu rakamın 10 binin üzerine çıkacağını kaydetti.
Organize Sanayi bölgesinde kalifiye elemana duyulan ihtiyacı da vurgulayan Vali Cerrah “Artık 'Ben her işi yaparım' devri bitti. Sanayicilerimiz kalifiye eleman istiyorlar. Bu nedenle işçilerimiz hangi işi yapıyorlarsa “ben bu işin ehliyim” demek zorundalar. Elemanlarda uzmanlık sağlamak için verilecek kursların duyulan ihtiyaca göre açılması gerekmektedir.”dedi.
Toplantının devamında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun Nisan ayı toplantısında alınan kararların gerçekleşme durumları ile ilgili değerlendirme yapıldı. Toplantı gündemindeki maddelerin görüşülmesinden sonra görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantı sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz