Vali Cerrah: Çevre kirliliği bilinçlenme ile önlenebilir

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, çevre kirliliğinin önlenmesindeki en önemli etkenin halkın bilinçlenmesi olduğunu söyledi.<br/>Vali Cerrah,...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, çevre kirliliğinin önlenmesindeki en önemli etkenin halkın bilinçlenmesi olduğunu söyledi.
Vali Cerrah, Dünya Çevre Günü nedeniyle kendisini ziyaret eden Vali Yardımcısı Ali Çağlar, İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Nuri Yılmaz ve müdürlük personelini kabul etti.
Çevre kirliliği konusunda yapılan ölçümler ve çalışmalar hakkında Vali Cerrah’a bilgi de veren Nuri Yılmaz, Vali Cerrah’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
Çevre kirliliğinin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Vali Cerrah ise kirlenmenin önlenmesinde özellikle halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı.
Cerrah, "Bir şehirde yaşayan insanlar çevre konusunda ne kadar duyarlı olurlarsa, o şehir de o kadar temiz ve yaşanabilir olur. Çevre kirliliğine neden olan çeşitli faktörler arasında anız yakılması da önemli bir etkendir. Osmaniye’de yapılan bütün uyarılara rağmen anız yakılmaya devam ediliyor. Çevre duyarlılığı konusunda halkın bilinçlenmesi çok önemlidir.” dedi.
İnsan sağlığını tehdit eden 3 unsur bulunduğunu da dile getiren Vali Cerrah, özellikle denizlerin ve su havzalarındaki kirliliğin önemli boyutlara ulaştığını da kaydederek; “Havanın, suyun ve toprağın kirlenmesi bugün sağlığımızı ciddi oranda tehdit ediyor. Gelecekte çocuklarımıza kirli bir dünya bırakırsak, onlar yaşamlarını nasıl sürdürecekler? Bu nedenle hepimiz duyarlı olmalı ve üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Çevre konusunun sadece belli bir hafta ile sınırlı kalmaması yılın 365 günü gündemde olması gerekir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz