Vali Cerrah: Dış ticaret konusunda yetişmiş elemana ihtiyaç var

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından düzenlenen dış ticaret eğitimi...

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından düzenlenen dış ticaret eğitimi kursu, Vali Celalettin Cerrah’ın da katıldığı ilk ders ile başladı.
Açılışta konuşan Vali Cerrah dış ticaret konusunda yetişmiş elemanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinin hızla geliştiğini ve yeni fabrikaların kurulduğunu kaydeden Vali Celalettin Cerrah, “Şu ana kadar 3 sanayi bölgesinin büyüklüğü 660 hektar. Dördüncü alanımız ise 1000 hektar. Bu da demek oluyor ki ilimiz gün geçtikçe sanayileşecek ve dolayısıyla dış ticaret çok önem kazanacak. Burada üretilenlerin dışarıya pazarlanması, yurt dışındaki şirketlerle irtibatların kurulması gibi pek çok konu önem kazanacak. Bu nedenlerle dış ticaret konularında yetişmiş elamana çok ihtiyaç duyacağız.” dedi.
Bu kursun çok önemli olduğunu söyleyen Vali Cerrah, “Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş illerinden 30’ar kişi olmak üzere 90 kişi bu kursu alacak. Eğer ihtiyaç olursa yeniden bu kursu açabiliriz. Kursta dış ticaret konusunda detaylı bilgiler verilecektir. Osmaniye’miz bu kurstan faydalansın. OSB’nin gelişimini düşündüğümüzde önümüzdeki günlerde aranan bir eleman olacaksınız. Ayrıca, alacağınız bu eğitimin yanında mutlaka yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor.” diye konuştu.
OGİAD Başkanı Mahmut Keten ise devlet tarafından sunulun pek çok imkân olduğunu anımsatarak “Önemli olan Devlet tarafından sunulan bu imkânları değerlendirebilmek. Biraz özveride, fedakârlıkta bulunmamız, ekip ve ekipmanımızı oluşturmamız gerekiyor.” dedi.
DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise en önemli sorunlardan birinin kalifiye insan gücü olduğunu kaydetti.
Bölgede proje yapma kapasitesinin güçlendirilmesi için teknik destek hibesine çıktıklarını kaydeden Serdengeçti, “Geçen yıl bize 24 kurum ve işletme proje hazırlama için başvurdu. O 24 kurumdan 12 tanesi bizim asıl büyük hibemize başvurmuş ve 10 tanesinin projesi kabul edilmiş. Eğitim çok önemli. Bu eğitimin masrafı ajansımız için çok cüzi olacak ama bunun sonucunda bölgemizin ticaret potansiyelinin gelişmesi için çok önemli bir kurs olacak.” ifadesini kullandı.
Konuşmaların sonunda kurs DOĞAKA uzmanı Emine Ege’nin verdiği ilk ders ile başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz