Vali Cerrah: Engeli olmak kusur değildir

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah engelli olmanın bir kusur olmadığını, engellilerin sorunun bütün toplumun sorunu olduğunu...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah engelli olmanın bir kusur olmadığını, engellilerin sorunun bütün toplumun sorunu olduğunu söyledi.
Vali Cerrah, yaptığı açıklamada insanın hayatın içinde başına her an her şeyin gelebileceğini akıldan çıkarmaması gerektiğini söyledi. Herkesin birer potansiyel engelli olduğuna dikkat çeken Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah şunları kaydetti: "Her ne kadar, 3 Aralık tarihi Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmişse de engellilerimizin sorunlarına tek bir gün değil, her daim duyarlı olmamız ve onların hayata daha çok katılmalarına sağlamak için gayret göstermemiz gerekmektedir. Toplum içinde önemli bir nüfusu oluşturan Engellilerimizin yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil tüm toplumumuzun sorunudur. Bu sorunların çözümünde devletimiz sosyal devlet anlayışıyla tüm engellilerimizi kucaklamakta ve onların başta eğitim ve istihdam olmak üzere çeşitli sorunlarına çözüm getirmek için projeler geliştirmektedir. İlimizde de engelli vatandaşlarımızın hayata daha çok katılmaları ve geleceklerini güvence altına alabilmeleri için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi de bu anlayışın bir sonucudur. Şubat ayında bitirilmesi hedeflenen okulumuzda 160 öğrencimiz eğitim görecektir. Eğitim Uygulama Okulunda 6-21 yaş arası öğrencilerimiz eğitim görecekler, İş Eğitim Merkezinde ise yaş sınırlaması olmayacaktır." dedi.
Hedeflerinin engellilerin daha iyi bir eğitim almalarını ve hayatlarını olabilecek en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak olduğunu belirten Vali Cerrah, onlara daha güvenli bir gelecek sağlamak için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz