Vali Cerrah, "kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bölge Birincisi Hasret Lök'ü Kabul Etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kayseri’de düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışması bölge finalinde...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kayseri’de düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışması bölge finalinde Osmaniye’ye birincilik getiren kadın çiftçi Hasret Lök’ü makamında kabul etti.

Hasret Lök, Osmaniye’yi “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bölge finalinde temsil etmekten gurur duyduğunu ifade ederek, “Yarışmaya Merkez Kazmaca köyünden katıldım. Önce Osmaniye’de yapılan il finalinde daha sonra da Kayseri’de düzenlenen bölge finalinde birinci oldum. Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün personelinin yarışmaya hazırlanmamda büyük emekleri oldu. Bana güvendiler ve çok destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Osmaniye’yi Türkiye finalinde temsil edecek olmanın kendisine büyük onur verdiğini de söyleyen Hasret Lök, Osmaniye’ye birincilik kazandırmak için tüm gayretiyle çalışacağını söyledi.

Reklam
Reklam

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ise 9 bölge finalinin ardından Balıkesir’de Türkiye finali yapılacağını, Osmaniye’yi temsil eden Hasret Lök eğer Türkiye birinciliğini kazanırsa 2014 yılında yapılacak olan Türkiye finalinin Osmaniye'de yapılacağını bildirdi.

“BU YARIŞMA, İLİMİZİN TANITIMI İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye’yi Kayseri’deki bölge finalinde başarı ile temsil ederek birincilik derecesini elde eden Hasret Lök’ü kutlayarak, “Osmaniye’nin adını her yerde duyurmamız lazım. Bu tür yarışmalar özellikle ilimizin tanınması açısından çok önemli. Osmaniyeli bir bayan çiftçimizin bölge finalinde birinci olması ilimizi gündemde tutar. Balıkesir’de yapılacak Türkiye finalinde alınacak birincilik ise ilimize olan ilgiyi daha da artırır. Bu yarışma, kadın çiftçilerimizin başarısı kadar ilimizin tanıtımı için de çok önemli” diye konuştu.

Osmaniye’nin 10 yıldır yapılan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasında ilk kez bölge finalinde birincilik aldığının da altını çizen Vali Cerrah, “Yarışmacımıza, ilk kez ilimize bölge finalinde birincilik getirdiği için de teşekkür ediyorum. Hasret Lök hanımefendinin Türkiye finalinde de başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi. Hasret Lök’ü çalıştıran ekibe de teşekkür eden Vali Cerrah, “Bölge finalinde ilimizin başarılı olmasında, yarışmacımızı çalıştıran ekibimizin büyük katkısı var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Türkiye finaline de yarışmacımızı en iyi şekilde hazırlayacaklar ve ilimize Türkiye birinciliğini kazandıracaklar” şeklinde konuştu. Cerrah, yarışmacı Hasret Lök’e ve onu yarışmaya hazırlayan ekibe Türkiye birinciliğini kazandığı takdirde tatil sözü de verdi. Vali Cerrah, ziyaret sonunda Hasret Lök’ü bir kez daha kutlayarak saat hediye etti.

Reklam
Reklam

Hasret Lök’e ziyaretinde Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Müdür Yardımcısı Ercan Taner Öner ve Hasret Lök’ü yarışmaya hazırlayan ekibi oluşturan, Ziraat Mühendisleri Bahriye Çetinkaya, Bekir Uyduran, Güler Çapık, Veteriner Hekim Elif Karadeniz, Ev Ekonomisi Teknikerleri Günay Kargı ve Yeliz Akyol eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: