Vali Cerrah, Konaklama Merkezi’ni Ziyaret Etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Cevdetiye beldesindeki Konaklama Merkezi’ni ziyaret etti. Cerrah, tesislerde...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Cevdetiye beldesindeki Konaklama Merkezi’ni ziyaret etti. Cerrah, tesislerde bulunan 5 mahallenin muhtarları ile toplantı yaptı.

Vali Cerrah, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Osmaniye Konaklama Merkezi’nde 8 Eylül tarihinden bu yana Suriyeli Türkmenlerin misafir edildiğini, Suriyeli ailelere mümkün mertebe evlerinden uzak kaldıklarını unutturmaya çalıştıklarını söyledi. Cerrah, "Gönlümüz arzu ediyor ki, inşallah en kısa sürede Suriye’deki karışıklık biter ve sizler de akrabalarınızın, dostlarınızın yanına, evlerinize dönersiniz. Biz, size her ne kadar rahat bir ortam sunmaya çalışsak da tahmin ediyorum ki hepinizin aklı evinizde, akrabalarınızda ve memleketinizdedir" dedi.

Reklam
Reklam

Suriye’de yaşanan karışıklıkların kendilerini üzdüğünü de ifade eden Vali Cerrah, "Komşumuz olan dost bir ülkenin içindeki bu karışıklıklardan biz de üzgünüz. Bir an önce bu karışıklıkların bitmesi ve ülkenin huzura kavuşmasını arzu ediyoruz. Şehirlere bombaların düşmesine, sivil halkın ve küçük çocukların ölmesine gönlümüz razı gelmiyor. Müslüman bir ülkede böyle olayların olmasına ve Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmesine çok üzülüyoruz" diye konuştu.

Osmaniye Konaklama Merkezi’nde 8 Bine yakın Suriyeli’nin misafir edildiğini de kaydeden Vali Cerrah, Düziçi ilçesine kurulmakta olan konteyner kent hakkında da bilgi vererek, ''Düziçi ilçemizdeki konteyner kentte çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Düziçi Konaklama Merkezi’nde 500 Konteyner bulunuyor ve 5 kişilik bir ailenin yerleştirildiğini düşünürsek 2500-3000 kapasiteli diyebiliriz. En geç 15 Şubat'a kadar konteyner kentimize de Suriyelileri yerleştireceğiz" şeklinde konuştu. Vali Cerrah, toplantının devamında Osmaniye Konaklama Merkezi'nde bulunan 5 mahallenin muhtarlarına söz vererek sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Vali Cerrah, basına kapalı devam eden toplantının ardından Osmaniye Konaklama Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Suriyeli misafirlerle sohbet eden Vali Cerrah, merkezin hastanesinde muayene olmak için bekleyen hastalara “geçmiş olsun” dileklerini sundu. Vali Cerrah daha sonra Konaklama Merkezi’nin mahallelerinden birinde bulunan anasıfını da ziyaret ederek, Osmaniye Konaklama Merkezi’nin her mahallesinde bulunan anasınıflarının tüm eksikliklerinin belirlenmesi ve bunların bir an önce giderilmesi, ayrıca çocuklara oyun alanı oluşturulması konusunda talimat verdi.

Vali Cerrah’a ziyaretinde Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: