Vali Cerrah: Okul Yapımından Rahatsız Olan Beyin Özürlüler Var

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 'sanayicinin önü kesiliyor, sanayiciye zorla okul yaptırılıyor ve de sanayici Osmaniye'den...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 'sanayicinin önü kesiliyor, sanayiciye zorla okul yaptırılıyor ve de sanayici Osmaniye'den kaçıyor' söylentilerine tepki gösterdi.

Hayırsever iş adamı Ekrem Kayalı tarafından Osmaniye merkez Ahmet Yesevi Mahallesi'ne yaptırılacak olan Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Vali Cerrah, "Osmaniye'de şöyle bir söylenti var 'sanayiciye zorla okul yaptırılıyor ve de sanayici Osmaniye'den kaçıyor.' Şu anda OSB'de 699 hektar arazide bir tane boş yerimiz yok. Eğer yeni OSB'yi açarsak sırada bekleyen 200 tane sanayici var. Osmaniye'ye yapılacak okullardan neden rahatsız olurlar, ben bunlara beyin özürlü diyorum. Bunu da sizin takdirinize bırakıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Cerrah, 2009 yılından bu yana Devlet yatırımları ve hayırsever vatandaşların yardımıyla 40 anasınıfı, 10 müstakil anaokulu, 53 ilköğretim, 18 ortaöğretim ve mesleki eğitim okulu olmak üzere toplam 121 okul yapıldığını belirterek, “Ben üzerime düşeni ve de OSB yönetim kurulu başkanı olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hizmete devam ediyoruz. İnadına hizmet, inadına yatırım. Osmaniye'yi diğer vilayetlerin bulunduğu şekle mutlaka getireceğiz. Bundan da kaçmaya hiç niyetimiz yok. Yolumuzdan döndürmeye kimsenin gücü yetmez, çünkü bunlar hayır işidir. Bu okullarda okuyanlar, çocuklarını okutanlar bir 'Allah razı olsun' desin bize bu yeter. Beklediğimiz hiç bir şey yok." diye konuştu.

Vali olarak, otistik çocuklar için en kısa sürede bir okul yapıp, onların eğitimlerini de gerçekleştirmeye söz verdiğini ifade eden Cerrah, "Bugün bu sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tabi söz verirken, yolumuz halisane, bir hayır işi, bir hayır yolu, eğitim yolu. Geçen yıl Ekrem Kayalı Beyefendi 'doğalgaz çevirim santrali yapacağım' diye bize müracaat ettiğinde, o zaman söz almıştım kendisinden. Bir eğitim yatırımı yapabilir mi diye. Kendisine teşekkür ediyorum. Eşinin adına bu okulu yaptırıyor. İsmi Sena Kayalı Otistik Okulu olacak. Burada Türk erkeğinin hanımına ne kadar değer verdiğini görüyoruz. İsteseydi kendi adına da yaptırabilirdi ama o eşinin adını vermeyi uygun gördü. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hayırsever iş adamı Ekrem Kayalı ise Gazientep'te de daha önce eğitim tesisleri yaptırdıklarını belirterek, "Bu sefer de Sayın Valimizin teşvikiyle Osmaniye'ye nasip oldu. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Bunun yanında, engelli otistik çocuklar için yapılıyor olması ayrı bir önem arzediyor." dedi. Konuşmaların ardından, OSB müteşebbis heyeti tarafından temin edilen 100 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: