Vali Cerrah: Orman yangınlarıyla mücadelenin tek yolu çıkmasını önlemektir

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, orman yangınlarıyla mücadelenin tek yolunun yangın çıkmasını önlemek olduğunu söyledi.<br/>Orman yangınlarıyla...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, orman yangınlarıyla mücadelenin tek yolunun yangın çıkmasını önlemek olduğunu söyledi.
Orman yangınlarıyla mücadele komisyon toplantısında konuşan Vali Cerrah alınan kararların uygulanmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Yangınsız bir yıl dileyen Vali Celalettin Cerrah, “Yangınla mücadelenin tek yolu orman yangınlarının çıkmasının önlenmesidir. Çünkü yangın çıktığı zaman yangınla mücadele etmek zordur. Bu mücadelenin günlerce sürdüğü bile oluyor. Milli servetimiz olan ve onlarca yılda yetişen ormanlarımız bir anda yok olup gidiyor. Bu nedenle yangına karşı tüm vatandaşlarımızın hassas ve bilinçli olması çok önem arz ediyor. Çukurova Bölgesinde ne yazık ki anızla mücadelede başarılı olamıyoruz. Köylümüz, çiftçimiz anız yakmanın sadece yangın tehlikesi nedeniyle yasak olduğunu sanıyor. Oysa anız yakmak hem toprağın verimini düşürüyor ve bir sonraki yıl alınacak ürünün kalitesiz olmasına neden oluyor hem de toprakta yaşayan canlı hayvanların yanarak ölmesine yol açıyor. Bunun çiftçimize çok iyi anlatılması lazım.” dedi.
Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan ise Osmaniye’de orman alanları ve orman yangınları ile mücadele için alınan önlemler ile ilgili sunum yaptı.
Bozan, Osmaniye’nin ormanlık alanları ile ilgili bilgi vererek son 10 yılında 187 orman yangının olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz