Vali Cerrah, Osmaniye Eczacılar Odası Yönetimini Kabul Etti

Osmaniye Vali Celalettin Cerrah, Dünya Eczacılar Günü nedeniyle, Osmaniye Eczacılar Odası Başkanı Zeki Özgen ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul

Osmaniye Vali Celalettin Cerrah, Dünya Eczacılar Günü nedeniyle, Osmaniye Eczacılar Odası Başkanı Zeki Özgen ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Cerrah, 3 yıl önce eğitim seferberliği başlattıklarını ve bu seferberliğe Eczacılar Odası'nın destek vererek bir anasınıfı yaptırdıklarını söyledi.

Alternatif tıp konusunda eczacılara danışılmadığına değinen Cerrah, şunları kaydetti:

"Şifalı bitkilerin yanlış kullanılması insan sağlığı için önemli bir tehlike oluşturabiliyor. Şifalı bitkiler alternatif tıp için önemli bir unsur. Ama ne yazık ki toplumumuzda insanlar bu bitkileri eczacılara danışmadan kullanıyorlar. Bu da bazı sağlık sorunlarına yol açıyor. İnsanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda Eczacılar Odası olarak size görev düşüyor."

Reklam
Reklam

Eczacılar Odası Başkanı Özgen ise Dünya Eczacılar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, bitkisel ilaçlar ve gıda takviyesi ürünlerinin eczacılara danışılarak alınması temasını işlediklerini ifade etti.

Özgen, vatandaşları şifalı bitkileri ve gıda takviyesi ürünlerini kullanmadan önce mutlaka eczanelere danışmaları, aksi halde bazı sağlık sorunları ile karşılaşabilecekleri yönünde uyardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: