Vali Cerrah'a Dernek Yöneticilerinden Ziyaret

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği üyelerini makamında kabul etti.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği üyelerini makamında kabul etti.

Vali Cerrah, dernek üyeleriyle sohbet ederek, ziyaretten memnun olduğunu belirtti.

Efelerin zeybek gösterilerini beğeni ile izlediğini ifade eden Cerrah, "Aydın milli mücadelede efeleri ile büyük başarılar elde etti. Çocuklarımızın milli mücadele tarihini iyi bilmeleri ve Zeybek gösterilerini bu tarihin bilincinde izlemesi gerekiyor. Türk kültüründe folklorun önemli bir yeri var. Genç nesillerimizin folklorumuzu öğrenmelerini ve yaşatmalarını çok önemsiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu da Düziçi ilçesinin kurtuluş etkinlikleri kapsamında Osmaniye'ye geldiklerini belirterek, Vali Cerrah'a bu vesile ile nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Aydoğdu, Vali Cerrah'a Yörük şalı hediye etti.

Zeybek ekibi, daha sonra valilik binası önünde gösteri sundu.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: