Vali Cerrah'tan Teröristlere "teslim Olun" Çağrısı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye’nin Amanos Dağları kırsalında çıkan çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirilmesinin...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye’nin Amanos Dağları kırsalında çıkan çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından dağdaki terör örgütü mensuplarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğünü belirten Vali Cerrah, “Amanos’lardaki bölücü terör örgütünün faaliyetleri ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza karşı Zorkun yolu ve Hasanbeyli yolunda bazı eylemlerde yapılmıştı. O günden itibaren yoğun operasyonlarımız devam ediyordu. Jandarmamızın, emniyet güçleri ile beraber müşterek yaptığı operasyonda, çok güzel bir sonuç elde edildi. 2 Bölücü terör örgütü ölü olarak ele geçirildi. Bunlardan bir tanesi Osmaniye Bölge sorumlusuymuş. Diğeri de patlayıcı uzmanı. Bölgemizde çeşitli yerlere patlayıcı koyan, mayın döşeyen, bununla ilgili vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize zarar veren 2 bölücü terör örgütü mensubu ördürülerek ele geçirildi” dedi.

Reklam
Reklam

Bölgedeki grubun 9 kişi olduğunu değerlendirdiklerini belirten Cerrah, operasyonda 5 adet M16, 3 adet kalaşnikof ve 1 roketatar, 1 de büyük telsiz ve çeşitli dokümanların saklandığı sırt çantaları ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonların devam ettiğini kaydeden Cerrah, “Bölgemizdeki Amanos dağlarında barınan bölücü terör örgütlerinin sonunu getirene kadar güvenlik güçlerimiz operasyonlarına devam edecekler” diye konuştu.

Bölücü terör örgütü mensuplarına da seslenen Vali Cerrah, “Bu şekilde bu fikirde olanların devletin göstermiş olduğu şefkate dönmeleri, normal vatandaş haline gelmeleri, dağlarda gezmeyi ve silahlarını bırakarak teslim olmalarını bekliyoruz. Teslim olmadıkları takdirde, bu arkadaşlarının başına gelenler, yarın diğerlerinin de aynı şekilde başına gelecektir. Devletimiz güçlüdür, güvelik güçlerimiz de kararlıdır. Bizler de bu işin sonunu getirmeye kararlıyız. Devletimize, vatandaşımıza, bayrağımıza zarar verecek olan her kim olursa olsun karşısında devletin güvelik güçlerini bulacaktır ve de gerekli olan her türlü cezayı da göreceklerdir. Teslim olurlarsa adalete teslim ederiz, teslim olmayıp bizimle savaşırlarsa bu arkadaşlarının başlarına gelen onların da başına gelir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: