Vali Çiçek: Iğdır'ı Tarımda Marka Şehir Haline Getireceğiz

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'da meyve sebze üretimini daha da artırmak ve yaygınlaştırmak için çiftçiye...

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'da meyve sebze üretimini daha da artırmak ve yaygınlaştırmak için çiftçiye her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Oba köyünde düzenlenen tarla gününe Vali Amir Çiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Erarslan ve kurum müdürleri katıldı.

Tarlada ilk Iğdır karpuzunu keserek basın mensuplarına dağıtan Vali Çiçek, Doğu Anadolu'nun sebze ve meyve ihtiyacının Iğdır Ovası’ndan karşılanmakta olduğuna dikkat çekerek, ilin tarım alanında marka şehir olması konusunda çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Çiçek, şunları söyledi: “Iğdır'da meyve sebze üretimini daha da artırmak ve yaygınlaştırmak için çiftçimize her türlü desteği sağlayacağız. Bizim tek isteğimiz, turunçgiller hariç her türlü meyve sebzenin yetiştirildiği Doğu’nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır’ın organik meyvelerinin ülkemizin her yerinde tadılması, tüketilmesi ve üç ülkeye sınırı olan ilimizin tarım alanında markalaştırılıp, yurt dışına buradaki tarımsal ürünlerin ihraca edilmesidir."

Reklam
Reklam

Meyve sebze üreticisi Alican Akçan ise verimliliğin bol geçmesinin sırrını toprağı iyi işlemek, küstürmeden canı gönülden çalışmaktan geçtiğini söyledi. Akcan, “Iğdır’ın yerli karpuzunun sezondan önce karpuz hasadına başladık. 2008 yılında başlattığım, örtü altı ve üstü olmak üzere toplam 144 dekarlık alana ekilen karpuzun bu sene de erken hasadını yapmanın sevincini yaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: