Vali Çiftçi: “10 Kasım Yas Tutma Günü Değil, Atatürk’ün Vizyonunu, Misyonunu, Düşüncelerini, Felsefesini, Hedeflerini Ve İlkelerini Anlama Ve Yaşatma Günüdür”

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, “10 Kasım yas tutma günü değil, Atatürk’ün vizyonunu, misyonunu, düşüncelerini,...

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, “10 Kasım yas tutma günü değil, Atatürk’ün vizyonunu, misyonunu, düşüncelerini, felsefesini, hedeflerini ve ilkelerini anlama ve yaşatma günüdür” dedi.Vali Çiftçi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolasıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. 10 Kasım yas tutma günü değil, Atatürk’ün vizyonunu, misyonunu, düşüncelerini, felsefesini, hedeflerini ve ilkelerini anlama ve yaşatma günüdür. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Eşsiz bir devlet adamı olarak Atatürk yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır. Dolayısıyla Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, O’nun “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, O’nun kendi deyimiyle “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkarmakla mümkün olacaktır. Atatürk’ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O’nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. Bugün de ülkemiz, O’nun işaret ettiği yolda önemli mesafeler almış ve almaya devam edecektir. İstiklalimize ve istikbalimize kast eden iç ve dış düşmanlara karşı Millet olarak birbirimize kenetlenmede ve Milli ve Manevi değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığımızda Büyük Önder Atatürk’ün fikir ve düşünceleri bugün de bizlere yol göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz