Vali Çiftçi başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda başarılı olan öğrencileri...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi il merkezi ve ilçelerde SBS sınavlarında 500 tam puan alan 8 öğrenciye ve LYS sınavlarında Türkiye sıralamasında ilk 100'e giren 10 öğrenciye diz üstü bilgisayar hediye etti.
Törende konuşan Vali Kenan Çiftçi "LYS ve SBS"de 500 tam puan alan öğrencilerimizle öğretmenleriyle ve ebeveynleriyle gurur duyuyoruz. İnşallah Allah gönüllerine göre verir daha güzel yerlerde olurlar. İlimize ve ülkemize hatta dünyadaki tüm insanlığa faydalı olurlar. Önemli olan eğitim. Yapmış olduğunuz şeyler her zaman değişebilir. Güzellikler herzaman değişebilir anlayış her zaman değişebilir. İnsanı yetiştirirseniz bir bölgeyi bir ülkeyi, insanlığı değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüzle beraber Ocak 2011 den buyana benchmarking denen bir sistem başlattık. Başarılı da olduk. İnşallah önümüzdeki yıllar daha güzel olacak. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah çok daha güzel yerlerde olurlar. Vereceğimiz bu notebookları hayırlı işlerde kullanırlar." dedi.
Vali Kenan Çiftçi daha sonra LYS'DE ilk 100'e giren Lisans Yerleştirme Sınavında başarılı olan Simav Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Tuğçe Gizem Çelik'e, Şerafettin Kazcıoğlu'na, Mehmet Şahiner'e, Belis Feyza Güllü'ye ve Ayşenur Şenol'a, Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Şule Kalkan'a, Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gülizar Kaya'ya, Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Erdem Önder'e, Şuheda Karakaya'ya ve Tuğba Çelik'e, SBS'de 500 tam puan alan Simav Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu öğrencisi Dudunur Kıymaz, Merkez Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Esra Geçgel, Merkez 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Havva Nursena Arslan, İsmet İnönü İlköğrim Okulu öğrencisi Selin Uryan, Özel Başaran Yıldız İlköğretim Okulu öğrencisi İsmet Furkan Erken, Özel Konuralp İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Tuba Nur Kuşçu, Özel Konuralp İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Talha Bayram, Özel Dostlar İlköğretim Okulu öğrencisi Ozan Can Karagöz'e birer dizüstü bilgisayar hediye ederek ödüllendirdi.
Ödül töreninde, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya öğrenci velileri de bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz