Vali Çınar, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

Vali Ali Çınar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Çağdaş dünyada, devlet kurumlarının öncelikli...

Vali Ali Çınar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Çağdaş dünyada, devlet kurumlarının öncelikli görevlerinden bir tanesi de sağlık hizmetleridir.” dedi.

Vali Çınar, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesinin en önemli hedeflerden biri olduğu sosyal devlet anlayışı içerisinde, çok eski zamanlardan itibaren hekimlik mesleğinin önemini hiçbir zaman kaybetmediğini, kutsal bir meslek olarak kabul gördüğünü ifade etti. Vali Çınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“Ülkemizde de Batılı anlamda ilk tıp okulunun açıldığı tarih olan 14 Mart 1827 yılı nedeniyle, 1919 yılından itibaren 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren her alanda giderek artan yatırımlarıyla, vatandaşa en kaliteli hizmeti sunmaya çalışan devletimiz, özellikle son yıllarda yaptığı hamlelerle; yatağa bağlı hastalarımız için sunulan evde bakım hizmetleri, hastanelerimizde merkezi randevu sistemine geçilmesi, aile hekimliği uygulamasının başlaması gibi hizmetlerle hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamış; yatak kapasitesi artırılan modern hastaneleri, 112 Acil Sağlık istasyonları, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, yeni doğan üniteleri ve helikopter ile uçak ambulans gibi hizmetlerle yapısal anlamda büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Tabi insanımıza sunulan bu hizmetlerde şüphesiz en büyük pay; şartlar ne olursa olsun, büyük emek ve özveri ile çalışan hekimlerimiz ve sağlık personelimizindir. Zorlu kış şartlarının yaşandığı ilimizde kar-kış demeden özellikle ulaşımı güç olan yerlerde bulunan hastalarımıza ulaşmak için canla başla çalışan sağlık personelimizin hoşgörülü tutumları ve mesleklerine duydukları bağlılık, yerine getirdikleri bu görevin kutsallığını daha da artırmaktadır. Bu nedenle, hekimlerimizin ve sağlık alanında hizmet veren tüm personelimizin, daha iyi çalışma ortamlarına kavuşmaları, daha iyi sosyal imkânlara sahip olmaları için devletimizce yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde görev yapan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: